Volvo Group testaa uutta kolmisylinteristä moottoria

Ruotsalaisvalmistaja Volvolla on pitkä historia 6-, 5- ja 4-sylinteristen moottorien kehittäjänä. Viime vuonna Volvo esitteli uuden 4-sylinterisen E-Drive -moottoriperheen, joka saa nyt jatkoa Volvon omaa suunnittelua olevasta 3-sylinterisestä bensiinimoottorista.

”Emoyhtiömme Zhejiang Geely Holding Groupin tekemät sijoitukset ovat antaneet meidän nousta takaisin johtavaan asemaan voimansiirtotekniikan saralla. Uuden 3-sylinterisen moottorin kehitysohjelma on erittäin pitkällä, ja olemme jo aloittaneet yksikön prototyyppitestit” kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyönjohtaja Peter Mertens.

Uusi 3-sylinterinen E-Drive -moottori on valmistajan mukaan luonnollinen askel Volvon strategiassa. Uusi moottori tukee monia eri käyttösovelluksia ja on uusimpia tekniikoita hyödyntävänä myös kokoisekseen tehokas sekä taloudellinen.

”Olemme oppineet paljon 4-sylinteristen Drive-E -moottorien kehitystyöstä ja muuntaneet tietotaitomme erittäin reaktiiviseksi, kompaktiksi ja tehokkaaksi 3-sylinteriseksi moottoriksi. Moottoria kehitetään pääasiassa uutta pienempien autojen alustateknologiaa silmällä pitäen, mutta se tarjoaa voimaa myös 60-sarjan autoille” toteaa Volvon voimansiirtojohtaja Michael Fleiss.

Uusi 3-sylinterinen moottori voidaan valmistaa samalla tuotantolinjalla kuin 4-sylinteriset. Tämä helpottaa tuotannonsuunnittelua ja tarjoaa mahdollisuuden joustavaan tuotantoon valmistajan tarpeiden mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat