Mainos

Volvo Group testaa uutta kolmisylinteristä moottoria

Ruotsalaisvalmistaja Volvolla on pitkä historia 6-, 5- ja 4-sylinteristen moottorien kehittäjänä. Viime vuonna Volvo esitteli uuden 4-sylinterisen E-Drive -moottoriperheen, joka saa nyt jatkoa Volvon omaa suunnittelua olevasta 3-sylinterisestä bensiinimoottorista.

”Emoyhtiömme Zhejiang Geely Holding Groupin tekemät sijoitukset ovat antaneet meidän nousta takaisin johtavaan asemaan voimansiirtotekniikan saralla. Uuden 3-sylinterisen moottorin kehitysohjelma on erittäin pitkällä, ja olemme jo aloittaneet yksikön prototyyppitestit” kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyönjohtaja Peter Mertens.

Uusi 3-sylinterinen E-Drive -moottori on valmistajan mukaan luonnollinen askel Volvon strategiassa. Uusi moottori tukee monia eri käyttösovelluksia ja on uusimpia tekniikoita hyödyntävänä myös kokoisekseen tehokas sekä taloudellinen.

”Olemme oppineet paljon 4-sylinteristen Drive-E -moottorien kehitystyöstä ja muuntaneet tietotaitomme erittäin reaktiiviseksi, kompaktiksi ja tehokkaaksi 3-sylinteriseksi moottoriksi. Moottoria kehitetään pääasiassa uutta pienempien autojen alustateknologiaa silmällä pitäen, mutta se tarjoaa voimaa myös 60-sarjan autoille” toteaa Volvon voimansiirtojohtaja Michael Fleiss.

Uusi 3-sylinterinen moottori voidaan valmistaa samalla tuotantolinjalla kuin 4-sylinteriset. Tämä helpottaa tuotannonsuunnittelua ja tarjoaa mahdollisuuden joustavaan tuotantoon valmistajan tarpeiden mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.