Volvo esittelee uuden V60 Cross Countryn

Volvo V60 Cross Country on valmistajan kolmas parannetuilla maasto-ominaisuuksilla oleva henkilöauto. Se esitellään kuluvan kuun aikana Los Angelesin autonäyttelyssä.

Ensimmäinen tätä periaatetta noudatteleva malli tuotiin markkinoille 1997. V70 Cross Country erottui perusmalleista muotoilun ja parempien maasto-ominaisuuksien avulla. Sittemmin V70:n rinnalle esiteltiin Cross Country -malli myös nykyisestä V40 mallista. V60 Cross Country on 65 milliä perusversioita korkeampi ja maavaraa autossa on 201 milliä. Se erottuu myös muotoilullisilla yksityiskohdilla, joita ovat suojalevyt edessä ja takana, sivukynnyslistat sekä levitetyt lokasuojat.

Ensimmäiset V60 Cross Countryt löytävät tiensä Pohjois-Amerikkaan. Siellä malli tulee aluksi myyntiin 250 hevosvoimaisella viisisylinterisellä bensiinimoottorilla varustettuna nelivedolla ja automaattivaihteistolla. Mallisto laajenee ensi vuoden puolella uusilla Drive-E -diesel- ja bensiinimoottoreilla, joita tulee saamaan myös etuvetoisena.

Suomen hinnat julkaistaan maaliskuussa 2015, jolloin alkaa myös ennakkomyynti. Ensimmäiset autot saapuvat meille kesällä 2015.

Lue myös:

    Uusimmat