Mainos

Volvo aloitti uuden XC40:n valmistuksen Belgiassa – tältä tehtaalla näyttää

5:08

Volvo käynnisti uuden XC40-katumaasturin valmistuksen Belgiassa eilen. Ei mene enää pitkään, kunnes niistä ensimmäiset rullaavat ulos tuotantolinjalta.

Volvo valmistaa muutama kuukausi sitten esittelemäänsä XC40-katumaasturiaan Belgian Ghentissä sijaitsevalla tehtaallaan. Tehdasta on valmisteltu uuden mallin tuotannon aloittamista varten jo pitkään, sillä esimerkiksi uusia robotteja on asennettu yhteensä 363 kappaletta.

Volvo kertoo, että sen ensimmäistä kompaktin kokoluokan katumaasturia on tilattu tähän mennessä yli 13 000 kappaletta, ja ensimmäiset asiakkaat saavat autonsa alkuvuodesta. XC40:n valmistuksen käynnistymistä olivat seuraamassa muun muassa Volvo Carsin toimitusjohtaja Håkan Samuelsson sekä Belgian pääministeri Charles Michel.

– Tämä on hieno päivä Ghentille, yhtiöllemme ja kaikille työntekijöillemme täällä, Samuelsson hehkutti.

– Väkemme on painanut pitkää päivää valmistellessaan laitosta XC40:n tuotantoa varten ja he ovat tehneet loistavaa työtä. XC40 edustaa Ghentin ja Volvon loistavaa tulevaisuutta, hän jatkoi.

XC40 on Volvon ensimmäinen pienemmälle CMA-alustalle rakentuva auto. Emoyhtiö Geelyn kanssa yhteistyönä kehitetty alusta nähdään tulevaisuudessa myös muiden 40-sarjan autojen alla.

Vuodesta 1965 lähtien toiminnassa ollut tehdas on valmistanut viime vuosina useita eri Volvon malleja. Muun muassa V40, V40 Cross Country sekä S60 ja V60 ovat peräisin kyseiseltä tehtaalta. Myös ensimmäisen sukupolven XC60-katumaasturit ovat peräisin Ghentistä. Volvon toinen Euroopassa sijaitseva tehdas löytyy Ruotsin Torslandasta.

Lähde: Volvo

***

1:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.