Volkswagen-konsernin laadusta vastannut johtaja vaihtuu

Volkswagen tiedottaa, että konsernin laadunvarmistuksesta vuodesta 2010 vastannut Frank Tuch on irtisanoutunut tehtävästään.

Frank Tuchin, 48, seuraaja VAG-konsernin laadunvarmistuksesta vastaavana johtajana on 58-vuotias Hans-Joachim Rothenpieler. Hän aloittaa tehtävässä 15. helmikuuta alkaen. Hän toimii suoraan toimitusjohtaja Matthias Müllerin alaisuudessa.

Rothenpielerillä on taustaa Skodan, Bentleyn ja Volkswagenin kanssa vuodesta 1986 lähtien.

Rothenpielerin seuraaja tämän edellisessä tehtävässä Volkswagen-hyötyautojen kehityksestä vastanneen Volkswagen Commercial Vehicles -jaoksessa on tohtori Harald Ludanek, joka saapuu tehtävään Scanialta. Scania on ruotsalainen raskaan liikenteen kalustoa valmistava yhtiö. Ludanekilla on historiaa VAG:lta, sillä hän työskenteli Skodan johtotehtävissä vuodet 2002-2007.

Volkswagen tiedottaa, että se on harmissaan Tuchin irtisanoutumisesta ja kiittää tätä palveluksista yhtiölle. Tuchin kerrotaan löytäneen uusia haasteita muualta. Hänellä on työhistoriassaan automerkkejä, kuten DaimlerChrysler ja Porsche.

Leipätekstin 3. kappaletta muutettu 9.2. klo 18.36: Rothenpieler vastasi aiemmin Volkswagen-hyötyautojen teknisestä kehityksestä, ei raskaan liikenteen.

Lue myös:

    Uusimmat