Mainos

Voisitko kuvitella seurustelevasi seksuaalista väkivaltaa kokeneen naisen kanssa? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Voisitko kuvitella seurustelevasi naisen kanssa, joka on joskus kokenut seksuaalista väkivaltaa, kuten joutunut raiskatuksi tai seksuaalisesti hyväksikäytetyksi? Tuntuisiko seurustelu vaikealta, jos, niin miksi?" kysyy nimimerkki Pilalla?

Näin miehet vastasivat 

"Voisin kuvitella seurustelevani ja olen seurustellutkin henkilön kanssa, joka on kokenut em. asioita. Vaikka jokainen henkilö on tavallaan omien kokemustensa summa, niin silti jokainen määrittelee itse, miten antaa historian tapahtumien vaikuttaa omaan nykyiseen minäänsä. Jos niiden (tapahtumien) antaa määritellä sen, mitä olet, niin itsellä voi tulla vaikeuksia henkisellä puolella, joka taas puolestaan hankaloittaa parisuhdetoimintaa.

Pahinta, mitä mielestäni voi tilanteessa tehdä, on ajatella "olevansa pilalla". Ei pidä paikkansa. Jos parisuhde on sellainen että kumpikin uskaltaa olla oma haavoittuvainen itsensä ja luottaa toiseen täydestä sydämestään, niin mikään menneisyyden haamu ei ole esteenä onnelliselle, täysipainoiselle parisuhteelle."
– 40, sinkku

"Tietysti. Vaikeaa olisi lähinnä oppia kuinka keskustella kumppanin kanssa asiasta, mutta eihän ihmisen arvo tai status ole sen tapahtuman takia mihinkään muuttunut. Tunteita asia varmasti herättäisi, kuten vihaa tekijää kohtaan ja surua siitä, ettei ole voinut olla toisen turvana jo silloin kun näin kävi. "
– 32, parisuhteessa

"En voisi enää. Se on yksinkertaisesti liian vaikeaa."
– 38, sinkku

"Todellakin voisin kuvitella seurustelevani. Ainakaan se ei aiheuttaisi mitään sellaisia tuntemuksia, että nainen olisi muka jotenkin "pilalla" tai "huono" tai mitään vastaavaa. Pikemminkin se voisi aiheuttaa tuntemuksia, että haluaisi suojella ja tukea naista kaikin puolin. Toki ylisymppaamisessakin on omat vaaransa ja se voi mennä yli – ei kukaan halua, että jatkuvasti säälitään tai koitetaan jotenkin hoivata. Veikkaan, että homma menisi omalla kohdalla niin, että voisin helposti antaa tukea ja ymmärrystä, jos seksuaalista väkivaltaa tai hyväksikäyttöä kokenut nainen sitä kaipaisi, ja tietysti kysellä ja tunnustella välillä, miten menee."
– 38, naimisissa

"Hyvä Pilalla?: kyllä voisin, ja olenkin. Tottakai se olisi vaikeaa, jos asia vaikuttaa normaaliin kanssakäymiseen ja seksiin meidän välillämme. Toiset ovat sinuja asian kanssa paremmin, toisista tulee ihmisvihaajia ja silloin suhteen luominen on todella vaikeaa, koska minusta seksi kuuluu normaaliin parisuhteeseen, jos molemmat on varustettu ns. normaaleilla haluilla. Tämmöiset ovat aina hankalia asioita, eikä ole mitään yhtä ratkaisua joka pätee kaikissa tapauksissa. Eläkää ja katsokaa."
– 46, naimisissa

"Voisin. Ei seurustelu tuntuisi vaikealta, eivät tällaiset asiat määrity sen mukaan, mitä on ollut ja mitä on tapahtunut. Jos viihtyy toisen ihmisen seurassa ja tykkää toisesta ihmisestä, niin sitten viihtyy ja tykkää. Vastaavasti voitaisiin kysyä, että voisinko seurustella naisen kanssa, joka on joskus käyttänyt jalkojaan kävelemiseen tai korviaan kuuntelemiseen."
– 34, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.