Voimme lyödä vaikka vetoa, ettet tiedä, mistä elektroniikkajätti LG on saanut nimensä

Näitä asioita et ole huomannut tutuista logoista 2:10
Oletko huomannut näiden tuttujen logojen piilomerkityksiä?

Kodinkoneita sekä viihde-elektroniikkaa valmistava LG on tuttu brändi suomalaisissakin kotitalouksissa, mutta tiedätkö, mistä yhtiö on saanut nimensä?

Moni arvelee tietävänsä, mistä LG:n nimi tulee, sillä eteläkorealaisen yhtiön tunnuslause on Life's Good eli vapaasti suomennettuna Elämä maistuu.

Kirjaimet L ja G eivät kuitenkaan ole peräisin kyseisestä sanaparista, vaan ennen slogania tuli nimi.

LG-nimi on ollut käytössä vuodesta 1995 asti. Sitä ennen korealaisfirma tunnettiin nimellä Lucky-GoldStar, joka taas oli Luckyn ja sen omistuksessa olleen GoldStarin vuonna 1983 tapahtuneen yhdistymisen looginen seuraus.

Kotimaassaan hyvin tunnettu GoldStar valmisti muun muassa Korean ensimmäisen radion. Lucky puolestaan tuotti erilaisia kotitaloustuotteita, kuten saippuaa, pyykinpesuaineita sekä hammastahnaa. LG valmistaa kotimarkkinoillaan edelleen joitakin kotitaloustavaroita.

LG Groupin toiminta on jakautunut kuuteen tytäryhtiöön. Kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan lisäksi se toimii muun muassa merkittävänä autoteollisuuden kumppanina valmistaen sähköautojen akkuja (LG Chem), mutta se palvelee myös teknologiateollisuutta erilaisten näyttöjen valmistajana (LG Display).

LG:n kovin kilpakumppani Samsung on niin ikään korealainen.

Lähteet: LGThe Sun

Lue myös:

    Uusimmat