Voimat lopussa? 4 vinkkiä, joiden avulla saat lisää energiaa!

Oletko jatkuvasti väsynyt, ärtynyt ja saamaton? Kyseessä saattavat olla burn outin ensimerkit, joten nyt on aika kerätä uusia voimia.

Voimat loppuvat usein salakavalasti hiipien, jolloin väsymiseen voi olla vaikea havahtua. Jos epäilet burn outia, hae apua ammattilaiselta. Jos sinulla on kuitenkin vielä voimia jäljellä, voit saada uutta virtaa näillä vinkeillä.

Lähde liikkeelle

Liikunta voi kuulostaa viimeiseltä asialta, jota väsynyt ihminen jaksaa harrastaa. Älä kuitenkaan tyrmää ajatusta suoralta kädeltä, sillä liikunta lataa pattereitasi paremmin kuin mikään muu harrastus. Nykytutkimus osoittaa, että säännöllinen liikunnan harrastaminen on paras palvelus, jonka voit itsellesi tehdä niin nykyistä kuin tulevaakin jaksamistasi ajatellen. Hyvä yleiskunto auttaa kohtaamaan vaikeudet ja pitää sairaudet loitolla. Älä aloita liian raskaasti, vaan kuuntele kehoasi – se kyllä kertoo, missä rajasi kulkevat.

Elämä on kuin tanssia

Tanssi hyvä terapiamuoto ja erityisesti paritansseille kannattaa antaa mahdollisuus. Paritanssi sopii vasta-alkajillekin, sillä se on kohtelias ja miellyttävä tanssimuoto. Etsi alueeltasi aloittelijoiden ryhmä ja lähde rohkeasti mukaan.

Apua kirjahyllystä

Uusi tutkimus esittää, että fiktion lukeminen parantaa empatiakykyä – siis kykyä asettua toisen asemaan ja ymmärtää heidän näkökulmansa. Samalla tapaa lukeminen voi myös auttaa sinua tuntemaan empatiaa itseäsi kohtaan. Ihminen on usein itsensä suurin kriitikko. Kirjasto on aarreaitta, josta löytyy luettavaa kenelle tahansa. Käänny työntekijän puoleen, jos et keksi, mikä kirja tempaisisi sinut parhaiten mukaansa.

Liity kuoroon

Kuulostaa hullulta, mutta kuorolaulaminen on tutkitusti hyvä tapa saada virtaa. Suihkulaulanta voi olla hauskaa, mutta ryhmälaulanta saa aivot vapauttamaan oksytosiinia, joka tunnetaan rakkaushormonina. Se lisää luottamusta, anteliaisuutta ja sosiaalista sitoutumista. Älä pelkää, jos sinulla ei ole täydellinen nuottikorva. Kaikissa kuoroissa ei ole pääsykokeita, vaan niihin saa liittyä, kunhan on intoa laulaa.

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat