Voiko Venäjä menettää myös F1-kisansa? GP-järjestäjät vetoavat sopimukseensa ja Wadan mainitsemaan esteeseen

Venäjän F1-kisan järjestäjäorganisaation edustavat kertovat olevansa luottavaisia osakilpailun järjestämisen puolesta huolimatta maanantaina tulleesta Maailman antidopingtoimisto Wadan tiukasta linjauksesta.

Wada langetti Venäjälle neljän vuoden kilpailukiellon, joka sulkee maan ulos olympialaisista ja MM-kisoista kaikissa lajeissa, joissa kilpaillaan Wadan antidopingsäännöstön alaisuudessa.

Yksi näistä lajeista on F1, joka on liitoksissa Wadan toimintaan moottoriurheilun kattojärjestön FIA:n eli Kansainvälisen autoliiton kautta.

Wada ilmoitti samalla kertaa, ettei Venäjä saa myöskään isännöidä mitään suuria kisoja neljän vuoden aikana. Näin ollen myös Venäjän F1-osakilpailu voi yhtä hyvin olla uhattuna. Järjestäjät vetoavat kuitenkin Wadan tiedotteessa olleeseen poikkeukseen, jossa mainitaan, että jo myönnettyjä kisoja ei siltä vietäisi pois, mikäli näihin kohdistuisi oikeudellinen tai käytännöllinen este.

– Sopimus Venäjän osakilpailusta formula ykkösten MM-sarjassa allekirjoitettiin jo vuonna 2010, kauan ennen kuin Wada alkoi tutkia näitä olosuhteita, kommentoi Venäjän F1-kisan järjestelyorganisaatio Motorsport.comille.

– Se on voimassa vuoteen 2025 asti, ja Venäjän kisa on mukana FIA:n kansainvälisessä kalenterissa vuodelle 2020, järjestäjät jatkavat.

Venäjän GP-organisaation mukaan FIA:lla ei ole laillista tai teknistä mahdollisuutta siirtää ensi vuoden syyskuuhun sijoitettua kisaa Sotshista muualle. Ensi kauden kalenteri lyötiin FIA:n moottoriurheiluneuvostossa lukkoon jo lokakuun alussa.

– Olemme luottavaisia, että Venäjän GP järjestetään vuonna 2020 ja sitä seuraavina vuosina.

Toistaiseksi on epäselvää, saako F1-sarjassa Toro Rossolla kilpaileva Daniil Kvjat ajaa tulevilla kausilla Venäjän lipun alla.

Lue myös:

    Uusimmat