Voiko mies tunnistaa, milloin nainen on oikeasti saanut orgasmin?

Saiko nainen orgasmin? Teeskentelikö hän? Voiko jostain päätellä naisen saaneen orgasmin?

Monet miehet pähkäilevät sängyssä sitä, saiko kumppani orgasmin. Ainakin hän huokaili ja vaikuttaa tyytyväiseltä – eikö se merkitse jo jotain?

– Pitkässä parisuhteessa, kun kumppanit tuntevat toisensa, mies kyllä yleensä on oppinut tunnistamaan, milloin hänen kumppaninsa saa orgasmin, kertoo auktorisoitu seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

Jos nainen turvautuu orgasmin teeskentelyyn, on miehellä vaikea paikka tunnistaa huijaus. Joillain naisilla orgasmin tunnistaa siitä, että emätin supistelee, mutta näin ei käy kaikilla. Emättimen supistelua nainen pystyy kaiken lisäksi teeskentelemään supistelemalla lantionpohjalihaksiaan.

– Nainen voi teeskennellä myös ääntelemällä ja liikehtimällä. Kyllähän nainen voi sanoakin, että sai orgasmin, vaikkei saanutkaan. Eikä aina ole muutenkaan niin, että mies voisi tunnistaa noin vain, että nyt nainen sai orgasmin. Monesti on niin, että naisen pitäisi yksinkertaisesti kertoa, että nyt sain tai olen saamassa orgasmin.

Edes mahdollinen kostumisen puute ei paljasta teeskentelyä.

– Moni luulee, että emätin kostuu automaattisesti, mutta on myös naisia jotka voivat olla kiihottuneita, vaikka emätin ei kostu lainkaan, Lavikainen huomauttaa.

"Kaksiteräinen miekka"

Voisi kuvitella, että nainen teeskentelee siksi, ettei nauti, mutta asia ei ole niin mustavalkoinen. Miksi naiset oikeastaan teeskentelevät?

– Useimmiten se johtuu siitä, että naiset eivät halua tuottaa pettymystä kumppanilleen. Tai sitten jos itsellä on vaikeuksia saada orgasmia, niin haluaa naisena antaa miehen ymmärtää, että on kuitenkin kykeneväinen saamaan orgasmin, vaikkei ole. Nainen haluaa näin säilyttää kasvonsa.

Orgasmin teeskentely voi kuitenkin johtaa ongelmiin jatkossa.

– On toisaalta kaksiteräinen miekka, kun teeskentelee kumppanille. Hänhän luulee silloin, että on tehnyt kaikki oikeat asiat ja nainen sai orgasmin niillä keinoilla. Ja seuraavalla kerralla mies käyttää sitten samoja keinoja ja sama toistuu. Siinä ei kumppani pääse kehittymään, seksuaaliterapeutti sanoo.

"Kumppani ei voi olla ajatustenlukija"

Onko miehellä syytä häpeään, jos kumppani jää orgasmin teeskentelystä kiinni?

– Periaatteessa oma nautinto on ihan itsestä kiinni. Jos et ilmaise toiselle ymmärrettävällä tavalla, mitä haluat ja mitkä asiat tuntuvat sinusta hyvältä, toisen on mahdotonta tehdä oikeita asioita. Naisen täytyy siis kertoa kumppanilleen, mistä hän nauttii ja mitkä olisivat keinot, joiden avulla hän voisi orgasmin saada. Kumppanin täytyy yrittää sitten myös toteuttaa nämä keinot. Mahdotonta kumppanin on tietää, jos ei kerro tai ilmaise mitään, Lavikainen toteaa.

Jos nainen ei osaa suusanallisesti kertoa, että nauttii, voi tarkkailla myös muita merkkejä. Mistä asioista voisi päätellä, että nainen pitää siitä, mitä kumppani tekee?

– Sen voi päätellä vaikkapa kehonkielestä, ja siitä, miten nainen liikkuu ja ääntelehtii. Mutta kyllä naisen kannattaa sanoilla kertoa, että nyt tuntuu hyvältä ja kannustaa silloin, kun kumppani osuu johonkin oikeaan kohtaan. Aika paljon täytyy sanoittaa asioita, sillä kumppani ei voi olla ajatustenlukija. Tietysti jos muutaman kerran on kertonut saaneensa orgasmin, niin kumppani oppii sen tunnistamaan, eikä tarvitse olla aina sanomassa.

Ei liikaa kikkailua

Seksuaaliterapeutti muistuttaa, että naista kannattaa kuunnella, kun hän kertoo jonkun asian tuntuvan hyvältä.

– Miehet saattavat yrittää liikaa kaiken maailman kikkoja ja vaihtelevat stuimuloinnin tapaa ja paikkaa liian hätäisesti. Kun toinen ilmaisee, että on löytynyt hyvä ja oikea kohta, niin kannattaa keskittyä rauhassa siihen, Lavikainen vinkkaa.

Moni mies utelee seksin jälkimainingeissa naiselta, että saiko hän. Tämä saattaa ärsyttää naisia, sillä kysymykseen voi olla vaikea vastata, jos huipulle ei sillä kerralla päässyt. Lavikaisen mielestä on kuitenkin arvostettavaa, että mies ajattelee asiaa.

– Hienoa, että mies kysyy ja edes ajattelee sitä, sillä on myös miehiä, jotka eivät sitä mieti. Ja jos nainen ei saanut vielä orgasmia, voisiko seksiä jotenkin jatkaa? Toisaalta, tarvitseeko aina saada orgasmia? Tarvitseeko aina olla se paine siitä, että täytyy saada orgasmi? Voi vain sanoa, että en nyt saanut, mutta seuraavalla kerralla ehkä sitten. 

Video: Suomalaisten yhdyntöjen määrä on laskussa – Annukka Lavikainen haastattelussa aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat