Mainos

Voi miten söpöä! Joulun alla syntynyt koala poseeraa jo äitinsä kanssa

Australiassa eläintarha on saanut mukavan joululahjan. Pieni pussikarhunpoikanen eli koala on syntynyt kävijöiden iloksi maailmaan juuri joulun kynnyksellä. Iloinen uutinen tapahtui Tarongan eläintarhassa Sydneyssä.

Ylpeä pussikarhuäiti nimeltään Sydney on suojellut urospoikastaan taukoamatta. Lämpimän sään takia Koalan pussissa on melko lämmin, joten pieni pussikarhuvauva on jo kiipeillyt äitinsä läheisyydessä.

– Hän kiipeää usein vielä äintinsä pussiin takaisin, mutta paikat alkavat pian käydä ahtaaksi ja pienokaisen tassut alkavat sojottaa pussin ulkopuolella. Uskon, että vuodenvaihteen aikoihin hän ei enää mahdu pusiin lainkaan, kertoo eläintarhan vastaava Laura Jones.

Sydney-koala ei ole ainoa, joka on synnyttänyt pienokaisen australialaisessa eläintarhassa. Naapuritarhassa Willow-niminen pussikarhu on niin ikään synnyttänyt pienokaisen. Naaraskoala on kuitenkin ehtinyt jo kahdenksan kuukauden ikään, joten se syö jo omatoimisesti eukalyptuksen lehtiä. Poikasia ei vielä ole nimetty. Ne viettävät vielä useita kuukausia emonsa huomassa. Kumpikin poikanen viettää eläintarhassa nyt ensimmäistä jouluaan.

Pienten tulokkaiden myötä eläintarhassa kävijät ovat oppineet uusia asioita pussikarhujen kohtaamista vaaroista luonnossa. Eläintarhassa työskentelevän Laura Jonesin mukaan on erityisen tärkeää, että ihmiset varovat pussikarhuja maanteillä liikkuessaan. Autoilijoiden kannattaa olla varovaisia etenkin auringon nousun ja laskun aikaan, sillä silloin pussikarhut liikkuvat vilkkaimmin luonnossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.