Vladimir Putinin "nuorennusguru" kuoli – uskoi voivansa auttaa ihmisiä elämään jopa 120-vuotiaiksi

Venäjän presidentin Vladimir Putinin "nuorennusguru" Vladimir Havinson on kuollut, kertoo muun venäläinen uutissivusto Gazeta.

Professori Vladimir Havinson oli Pietarissa toimivan bioregulaation ja gerontologian instituutin johtaja.

Havinson kuoli äkillisesti 77-vuotiaana tämän kuun alussa. Hänen kuolinsyytään ei ole kerrottu.

Median mukaan Havinsonin kuolema oli Vladimir Putinille kova isku.

Havinsonin on kerrottu kehittäneen ikääntymisprosessia hidastavaa menetelmää, jonka avulla ihmiset voisivat elää jopa 120-vuotiaiksi.

Auttoi myös Putinin rakastajatarta

Putinin, 71, tiedetään olevan hyvin kiinnostunut elämän pidentämiseen tähtäävistä tekniikoista.

Hän palkitsi Havinsonin vuonna 2017 Kremlin seremoniassa merkittävällä kunniamaininnalla.

Professorin tiedetään auttaneen myös kolmea muuta Neuvostoliiton ja Venäjän johtajaa – Leonid Brežneviä, Juri Andropovia ja Boris Jeltsiniä. Hän valitti kuitenkin sitä, että hänet oli kutsuttu liian myöhään avuksi, että hän olisi saanut pidennetyksi edellämainittujen elämää merkittävästi.

Myös muun muassa Putinin rakastajattareksi nimetyn Alina Kabajevan, 40, kerrotaan ottaneen niin sanottuja "Havinsonin peptidejä", eli ikääntymistä estäviä ja terveyttä parantavia cocktaileja.

Vuonna 2017 Putining guru tarjoutui auttamaan myös Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia, "koska hänellä on valtavasti stressiä ja energiavajetta".

Putinista vuonna 2013 otettua kuvaa, jossa tämä ratsasti hevosella ylävartalo lähes paljaana, hän kommentoi sanoen:

– Ihana kuva – tuolta miehen pitäisi näyttää.

– Miksi hän on täydellinen? Hän ei tupakoi, hän ei juo, hän urheilee. Hänen esimerkkiään pitäisi seurata. Kaikkien, nuorten ja muidenkin, pitäisi tehdä samoin.

Vladimir Putin kalastaa Siperiassa 1:00
Katso myös: Vladimir Putin kalasti Siperiassa vuonna 2017 – ylävartalo paljaana tietenkin

Yhtä tärkeää työtä kuin atomipommin kehittäminen

Havinson on kertonut brittilehti Mirrorin mukaan hänen toimintansa perustuneen Neuvostoliiton sotilaslääketieteen ja puolustusministeriön saavutuksiin. Ne rahoittivat hänen tutkimusta sotilaallisiin tarkoituksiin. Hänen uskotaan saaneen salaa testata kokeellisia lääkkeitään venäläisillä ihmisillä sotilassalaisuuden suojissa.

Havinson itse arvioi hänen instituuttinsa ikääntymistä hidastavien lääkkeiden olevan "yhtä tärkeitä keksintöjä kuin atomipommin kehittäminen".

Venäläismedia RBC:n mukaan maailmankuulu tiedemies työskenteli viimeiset vuotensa Alzheimerin ja Parkinsonin taudin torjuntaan tarkoitettujen lääkkeiden parissa.

Lue myös juttu vuodelta 2015: Kävikö Putin kauneusleikkauksessa?

Lue myös:

    Uusimmat