Mainos

Virkkunen: Lukion ruotsinkursseja ehkä lisättävä

Opetusministeri Henna Virkkusen mukaan ruotsin kielen kurssien lisäämistä tulee harkita lukio-opiskelijoiden huonontuneen kielitaidon takia.

Virkkusen mukaan huonontunut kielitaito johtuu osin ylioppilastutkintouudistuksesta, jolloin ruotsin koe tuli vapaaehtoiseksi. MTV:n uutisten selvityksen mukaan ruotsin kirjoittajien määrä on vähentynyt vuosi vuodelta.

- Nyt pitää harkita sitä, että pitäisikö kaikille yhteisiä ruotsin kursseja lisätä, sillä tason heikkeneminen on huomattu yliopistoissa ja korkeakouluissa. Nyt nämä koulut joutuvat järjestämään täydentävää koulutusta, vaikka se ei olisi enää heidän tehtävänsä vaan taidot pitäisivät olla riittävät lukiopohjalta, Virkkunen sanoo.

Vielä vuonna 2005, kun toinen kotimainen oli jo vapaaehtoinen aine ylioppilaskokeessa, sen valitsi noin 90 prosenttia kokelaista. Vuonna 2008, kun MTV:n uutiset ensimmäistä kertaa sai ylioppilastutkintoaineisten konekielisenä, sen valitsi 73 prosenttia, viime vuonna 68 prosenttia suomenkielisten päivälukioiden ylioppilaista.

- Tänä vuonna arvioidaan tämän uudistuksen vaikutukset, marraskuussa saadaan työryhmän yhteenveto asiasta, Virkkunen kertoo.

Lue myös:

(MTV3)

Puhelinhaastattelussa opetusministeri Henna Virkkunen (Huomenta Suomi 30.8.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.