Vinkkimiehet: Aarnio-peli on niin kovaa, ettei mukana pysy

Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnassa olevat Hyrylän murha, Myyrmäen juna-asemalla tapahtunut ammuskelu ja Klaukkalan pankkiryöstö puhuttavat MTV.fi:n Vinkkimiehiä uudessa jaksossa.

– Jos joskus on hässäkkää, niin nyt on sillä suunnalla ollut. Ja kaikissa on rikoskomisario Kimmo Hyvärinen tutkinnanjohtajana. Hyvärisellä riittää nyt vientiä, rikostoimittaja Pekka Lehtinen sanoo.

Vinkkimiesten korviin on kantautunut Hyrylän murhasta, että 48-vuotias perheenäiti surmattiin useilla teräaseen iskuilla. Teosta epäilty 34-vuotias mies on vangittuna.

Vinkkimiehet puivat jaksossa myös Aarnio-oikeudenkäynnin tuoreimpia käänteitä.

– Niin huimaa ja kovaa peliä, ettei enää mukana pysy, Vinkkimiehet toteavat.

Tällä viikolla oikeudessa kuultiin todistajien kertomana synkkiä lausuntoja keskusrikospoliisin pääosaston huumetutkinnan ja Helsingin huumepoliisin väleistä.

Kuopiolainen huumepoliisi oli laivaristeilyllä keväällä 2015 salaa nauhoittanut KRP:n ylikomisarion puheita saadakseen näyttöä vihamielisyydestä. Helsingin huumepoliisin rikosylikonstaapeli taas kertoi painostuksesta puhua Aarniota vastaan.

– Helsingin poliisikomentaja Lasse Aapio olisi sanonut huumepoliiseille, että kun menevät todistamaan, pitää valita puolensa, oikeudenkäyntiä seuraava rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kertoo.

Ohjelmassa selviää Aapion vastaus painostamisväitteisiin.

Lisäksi Vinkkimiehet puhuvat Helsingin poliisin poikkeuksellisesta tiedotustilaisuudesta, jossa yksi teema nousi ylitse muiden: turvapaikanhakijoihin liittyvä rikollisuus.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista. 

Vinkkimiehet ovat kuultavissa myös Radio Novan taajuudella lauantaisin puolenpäivän jälkeen. Radiojakso on aina eri kuin nettijakso.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja