Vinkkejä kesään: Helposti lomalle lasten kanssa

Kesäloma lähestyy ja moni vaihtaa loman alkaessa maisemia pakoillakseen arjen rutiineja. Pienten lasten vanhemmille matkailu ei aina ole rentouttavin vaihtoehto, sillä lasten kanssa lomailu ei aina suju ongelmitta. AVA neuvoo, kuinka pikkulastenkin vanhemmat saavat lomastaan kaiken irti!

Taas on se aika vuodesta, kun kootaan perhe kasaan, pakataan matkalaukut ja lähdetään viettämään hyvin ansaittua kesälomaa. Pienten lasten vanhemmista voi tuntua siltä, että matkalle lähtö vaatii aina ympärilleen suuren härdellin.

The Observer -lehti listasi vinkit, joiden avulla matkustaminen lasten kanssa helpottuu. AVA poimi niistä parhaimmat juuri Sinulle!

1. Varaa aikaa

Jos olet lähdössä ensimmäistä kertaa lomalle lasten kanssa, tee itsellesi heti alusta alkaen selväksi, että tästä matkasta tulee erilainen. Ole realistinen ajankäytön suhteen: pikkulasten kanssa et ehkä ehdi katsomaan jokaista nähtävyyttä. Älä stressaa siitä, mitä jää näkemättä, vaan nauti lomastasi perheen kanssa.

2. Pitkä pinna ja sopivasti viihdykettä

Matkustit sitten lentokoneella, autolla tai vaikkapa junalla, pikkulasten vanhempien kannattaa varustaa itsensä matkaan pitkällä pinnalla. Pikkulapset kyllästyvät nopeasti, joten ota mukaan jotakin viihdykettä. Lentokoneessa voi pelata kortteja, autossa voi esimerkiksi katsoa piirrettyjä kannettavan DVD-soittimen avulla.

3. Muista lapsen terveys

Mikään ei pilaa rantalomaa nopeammin kuin kärähtänyt iho. Huolehdi siis aina, että lapsellasi on tarvittava kerros aurinkovoidetta. Pienten lasten ihoa voi suojella pitämällä esimerkiksi t-paitaa yllä myös altaassa polskiessa. Muista myös rantahattu ja aurinkolasit! Lapset eivät muista juoda vettä yhtä paljon kuin aikuiset, joten pidä huoli siitä, että jokaisen perheenjäsenen nestetasapaino pysyy kohdillaan.

4. Anna jokaisen vaikuttaa päivän ohjelmaan

Kun olette päässeet perille, ota selvää lomakohteen aktiviteeteista ja laadi lista siitä, mitä haluatte matkan aikana tehdä. Tekemistä kannattaa keksiä etukäteen jo mahdollisten sadepäivien varalle. Ota myös lapset mukaan suunnitteluun ja anna heidän valita tekemistä joillekin päiville.

5. Muista oma aika

Kuulostaako shoppailu tai museokierros pikkulasten kanssa stressaavalta? On tärkeää muistaa, että myös vanhemmilla saa olla omaa aikaa lomalla. Vuorotelkaa lastenhoidon kanssa niin, että toinen vanhempi pääsee välillä nauttimaan omasta ajasta.

Lasten kanssa maailmalla AVA-kanavalla 7. kesäkuuta alkaen tiistaisin kello 19.30.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja