Vilma Melasniemen kassi:

- luomuporkkanoita - ruisleipä - kookoskerma - puolukoita - olut - torvisieniä

Antti Vahteran ja Vilma Melasniemen menu:

Porkkanasose-torvisienikeitto

4 porkkanaa 1 dl kermaa 0,5 dl kuivattuja torvisieniä mustapippuria suolaa ripaus Cayanne-pippuria

Kuori porkkanat, paloittele ja keitä vedessä kypsiksi. Siivilöi porkkanat ja lisää tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Lisää vähän keitinvettä, kermaa ja murskaa kuivatut torvisienet sekaan. Anna kiehua miedolla liedellä hetki ja mausta.

Paistetut perunat ja torvisienet

perunoitatorvisieniä mustapippuria suolaa

Kuori perunat, viipaloi veneen mallisiksi ja paista rapeaksi voissa. Lisää kuivatut torvisienet vähän murskaten sekaan ja kypsennä uunivuoassa 200 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja tarjoile sellaisenaan tai lihan, kalan tai kanan lisukkeena.

Muhennetut torvisienet tummalla leivällä

2 dl kuivattuja torvisieniä 1 silputtu sipuli 1 tl vehnäjauhoja 2 rkl voita 2 dl kermaa mustapippuria suolaa tummaa leipää

Kuullota silputtu sipuli voissa. Lisää murskatut sienet ja vehnäjauho. Sekoita ja lisää kerma ja anna kiehahtaa hetki. Mausta ja nosta muhennosta tummien paahdettujen leipien päälle. Halutessasi voit ripotella päälle kevyesti vaikka juustoraastetta ja kuorruttaa 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Puolukkakiisseli

2 dl puolukkaa 4 dl vettä 0,5 dl sokeria mannaryynejä

Keitä puolukat sokerivedessä noin 15 minuuttia. Siivilöi ja paseeraa vielä marjoista liha ja maku liemeen. Lisää noin 1 rkl mannaryynejä sekaan, anna kiehahtaa, jäähdytä ja halutessasi voit vielä vatkata kuohkeaksi. Sirottele pinnalle sokeria.

Puolukka-grepes

1 dl puolukkaa 2 dl kermaa 0,5 dl kermaa

taikina

1 dl maitoa 0,5 dl vehnäjauhoja 1 muna sokeria ripaus suolaa

Sekoita taikinan aineet keskenään ja paista ohuita lettuja pannulla. Täytä letut vaahdotetulla, sokerilla maustetulla kermalla ja paseeratulla puolukalla.

Lue myös:

    Uusimmat