Villi F1-uudistus heitettiin romukoppaan, kun kaksi tallia asettui poikkiteloin – "F1:n klassinen ongelma"

F1-sarjaan ensi kaudeksi suunniteltu kokeilu käännetyn lähtöjärjestyksen toimivuudesta on hylätty kahden tiimin vastustettua asiaa, uutisoi RaceFans-sivusto.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaudelle 2020 suunniteltiin kolmea kisaviikonloppua Ranskaan, Belgiaan ja Venäjälle, joissa oli määrä ajaa aika-ajojen sijaan lauantain sprinttilähtö MM-pisteiden mukaisessa käännetyssä lähtöjärjestyksessä.

Sprinttikisan perusteella olisi selvitetty lähtöjärjestys sunnuntain varsinaiseen kisalähtöön.

F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn kuitenkin kertoo, että monien kuskien lisäksi hanketta vastaan oli kaksi tallia, jotka näin ollen torppasivat uudistuksen, joka olisi vaatinut tässä kohtaa vuotta linjattuna yksimielisen päätöksen.

– Pyysimme sitä vain kolmeen kisaan. Jos se ei toimi, niin nostaisimme kätemme ylös. Jos se toimii, niin hieno juttu, Brawn kertoo RaceFansille.

– On turhauttavaa, ettemme onnistuneet siinä. Tämä on valitettavasti F1:n klassinen ongelma.

– Nykyinen hallintomalli tarkoittaa, että tarvitsemme yksimielisen päätöksen seuraavan vuoden uudistuksiin. Tallit sanoivat ensin, että ovat sen kannalla, ja nyt kaksi tiimiä nostaa kätensä ylös viimeisessä tapaamisessa eivätkä olekaan sen tukena, Brawn tuskailee.

Lue myös:

    Uusimmat