Mainos

Ville Valo: "Syvä toiveeni on, että HIMin viimeinen sävel kuullaan Tavastian lavalta"

4:00

Laulaja Ville Valon, 40, luotsaama HIM soitti lauantai-iltana ensimmäistä ja viimeistä kertaa ulkoilmakonsertin Helsingissä, kun se nousi Tuska-festivaalin lavalle Suvilahdessa. MTV tapasi Valon Tuskan backstagella.

Yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhteistä, HIM, ilmoitti maaliskuussa lopettavansa. Yhtye soittaa nyt viimeisiä konserttejaan, mutta vielä ei tiedetä, missä se nähdään viimeistä kertaa.

– Syvä henkilökohtainen toiveeni on, että HIMin viimeinen sävel kuuluisi Tavastia-klubin lavalta ensimmäisenä päivänä ensi vuotta, mutta se jääköön nähtäväksi, Ville Valo sanoo.

Valo uskoo, että viimeiset keikat voi soittaa rennommin kuin aiemmin uralla. Nyt ei tarvitse enää keikkaillessa miettiä seuraavia projekteja tai levyjä.

– Se on kiva, että nyt voi tavallaan laulaen kunnioittaa sitä neljännesvuosisataa ja olla välillä tippa linssissä, välillä ei.

HIMin kanssa lopettaminen ei erityisemmin herkistä rock-musiikin veteraania, joka vihjaa, ettei bändin kanssa paluun tekeminen tulevaisuudessa ole pois suljettua.

– On muistettava, että ei tähän elämä lopu tai musiikki lopu. Nämä viisi tyyppiä eivät vaan soita enää kimpassa saman nimen alla. Mutta en tiedä, onhan reunionitkin keksitty, Valo sanoo.

Menestystä ympäri maailmaa

HIM on ensimmäinen suomalaisyhtye, jonka albumi on myynyt Yhdysvalloissa kultaa. Temppu onnistui vuonna 2005 julkaistulla albumilla Dark Light, jota on myyty USA:ssa lähes miljoona kappaletta.

Jäähyväiskiertueella on luvassa materiaalia bändin eri vaiheista ensimmäisestä 1996 julkaistusta EP:stä viimeiseen albumiin saakka. HIM:n viimeiseksi jäi vuonna 2014 julkaistu albumi Tears on Tape.

– Meillä on sellainen ilo ja kunnia, että eri levyt on otettu vähän eri tavalla vastaan riippuen paikasta. Voi hyvinkin olla, että Amerikassa soitetaan vähän enemmän joitain levyjä, kun taas Euroopassa toisia.

Valo on viime vuosina julkaissut soolomateriaalia ja ollut mukana erilaisissa yhteistyöprojekteissa. Vielä hän ei kuitenkaan mieti, mitä HIMin lopetettua tulee tarkalleen tekemään.

– Varmaan aika paljon musiikkia, mutta nyt ei ole aika miettiä sitä, vaan keskittyä tähän HIM-hommaan. Sitten kun tämä taakka on pois selästä, niin voi ottaa ihan uudet haasteet eteen.

– Paikalleen ei kannata jäädä, sitä ovat minulle lääkärit suositelleet, Valo naurahtaa.

Hänen mielessään tavoitteet ovat pysyneet samoina, kuin mitä ne olivat 25 vuotta sitten. Aina voi tehdä parempaa musiikkia ja keikkailla isommin.

– Ainakin voi yrittää valehdella itselleen, että se on mahdollista.

Yli puolet elämästä HIM:ssä

Ville Valo on tuntenut osan bändin jäsenistä 10-vuotiaasta saakka. Yli neljännesvuosisadan kasassa ollut HIM:n on ollut läsnä yli 40-vuotiaan puolet rocktähden elämästä.

Valon on vaikea eritellä, miten bändielämä on häntä muuttanut. Koska vuosina teini-iästä aikuisuuteen jokainen ihminen muuttuu, oli bändissä tai ei.

– Varmaan siinä on välillä pissa noussut päähän, ja sitten on pyydetty kavereita taputtamaan ohimoon kevyesti, että se pissa sieltä korvan kautta lorisisi maahan. Sitten voi taas vähän terveemmin, ja voi keskittyä olennaiseen eikä itseensä.

Valo kertoo olevansa kiitollinen uskollisille ja kärsivällisille faneilleen. Heille hänellä on yksinkertainen viesti.

– Toivottavasti musiikki oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja