Ville Niemisen tavaroiden viskely, suihkukomennus ja erotuomarin uran päättyminen – perjantain Liiga-kierros sisälsi lähes kaikkea

HPK:n ja Pelicansin välinen ottelu oli kuumaverinen, jonka päätteeksi kolme pistettä otti hämeenlinnalaisjoukkue 5-3-lukemin.

Eniten tunteita herättänyt tilanne nähtiin toisen erän lopussa. HPK meni 2-1-johtoon Eetu Tuulolan osumalla, jonka jälkeen Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sekosi kunnolla.

Nieminen viskoi jäälle pulloja, pyyhkeitä sekä pikkutakkinsa. Tuomaristo komensikin Niemisen pukukopin puolelle tilanteesta.

HPK ratkaisi ottelun lopullisesti päätöserässä, kun Robert Leino ja Filip Krivosik veivät HPK:n 4-1-johtoon. Pelicansin Oliwer Kaski muutti lukemiksi vielä 2-4, ja Henrik Nilsson muutti lukemiksi vielä 3-4, mutta HPK otti lopulta kolme pistettä 5-3-lukemin.

Tampereen Ilves otti kolme pistettä, kun se voitti Tapparan 4-1-lukemin.

Ottelu oli ensimmäisen erän jälkeen 1-1-tasatilanteessa, kunnes Ilves ratkaisi ottelun päätöserässä.

Ensin Topias Haapanen vei Ilveksen 2-1-johtoon ja reilu minuutti myöhemmin Arttu Ruotsalainen teki 3-1-maalin.

Ruotsalainen viimeisteli vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-1. Ottelun jälkeen pitkänlinjan erotuomari Timo Favorin päätti uransa. Hän tuomitsi yhteensä 1000 ottelua SM-liigassa.

KalPalta huima nousu Sportia vastaan, TPS kukisti IFK:n

KalPa toteutti huiman nousun Vaasassa, kun se voitti Sportin 4-3-lukemin.

Sport johti ottelua kahden erän jälkeen 3-0-lukemin, mutta KalPa ei luovuttanut.

Ensin kahden maalin päähän KalPan nosti Alexandre Texier ja alle minuutti myöhemmin Ilkka Pikkarainen teki 2-3-kavennusmaalin.

Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Mikael Seppälä nosti KalPan 3-3-tasatilanteeseen. KalPa teki lopulta 4-3-johtomaalin, kun Eetu Luostarinen onnistui maalinteossa.

TPS:n ja IFK:n välinen ottelu oli kuumaverinen, jonka päätteeksi TPS otti 4-3-voiton.

Heti ensimmäisen erän alussa puolustaja Ilkka Heikkinen sai suihkukomennuksen huitomisesta.

IFK meni avauserässä 1-0-johtoon, mutta TPS meni nopeasti 2-1-johtoon Jonne Virtasen ja Patrick Bjorkstrandin osumilla.

IFK nousi vielä erän aikana 2-2-tasatilanteeseen, mutta Petrus Palmu vei toisessa erässä TPS:n 3-2-johtoon.

IFK nousi kuitenkin vielä tasoihin, kun Tommi Santala onnistui maalinteossa. Jatkoajalla TPS:lle voittomaalin iski Oula Palve.

Lukko voitti Ässät, JYP kukisti Jukurit

Rauman Lukko otti kolme pistettä, kun se voitti Porin Ässät 2-0-lukemin.

Lukon sankareina toimivat Janne Keränen, joka teki kaksi pistettä sekä 19-vuotias maalivahti Lassi Lehtinen, joka torjui nollapelin.

Jyväskylän JYP haki kolme pistettä Mikkelistä, kun se voitti Jukurit 1-0-lukemin.

Ottelun voittomaalin teki jatkoajalla David Tomasek.