Ville Niemiselle kovaa kritiikkiä Ruotsissa – ongelmat tiivistyvät NHL-pelaajalle omituiseen seikkaan: "Miten voit inspiroida, jos et pysty kommunikoimaan?”

Ensimmäistä kauttaan ulkomailla valmentava Ville Nieminen on joutunut kovan kritiikin kohteeksi Ruotsissa. Expressen-lehti näkee entisen suurseuran Modon olevan vapaapudotuksessa, joka tiivistyy yllättäen Niemisen kielitaitoon.

– Vuoden 2016 sarjasta putoamisensa jälkeen seura ei ole koskaan ollut näin kaukana huippuliigan paikasta kuin nyt, kirjoittaa Expressen-lehden toimittaja Adam Johansson.

Modo putosi Ruotsin korkeimmalta sarjaportaalta SHL:stä Allsvenskaniin vuonna 2016. Nousu takaisin olisi saattanut olla mahdollista viime keväänä kesken jääneellä kaudella, mutta nyt seura on tällä menolla lähempänä putoamista Suomi-sarjaa vastaavaan Hockeyettaniin kuin SHL:ään nousemista.

Täksi kaudeksi Ruotsiin lähteneen Niemisen Modo on saavuttanut kolmesta pelistään vain yhden pisteen. Joukkue on Allsvenskanissa viimeisellä sijalla.

Niemisen ajatukset eivät välity pelaajille

Johansson myöntää, että joukkue menetti yhdeksän kymmenestä parhaasta pistemiehestään, Niemisen pelisysteemin juurruttaminen vaatii aikaa, mutta tilanne on silti hälyttävä.

– Sen pitäisi silti näyttää paremmalta kuin miltä se näyttää. Joukkueella oli historiallisen pitkä valmistautumisaika kauteen luoda perustukset ja tulla ryhmänä tiiviiksi, mutta näyttää huolestuttavalta, että kuinka heikosti se on onnistunut.

– Pelin juoni on kateissa, harmonia on tipotiessään, hankinnat ovat varjoissa, johtajahahmot puuttuvat eivätkä pelaajat tunnu ostavan (tai ymmärtävän?) valmennusryhmän filosofiaa, toimittaja listaa.

Ville Nieminen pelasi pitkään NHL:ssä, mutta Expressenin tietojen mukaan suomalaisvalmentajan englannin kielen puutteet ovat aiheuttaneet joukkueen sisällä vaikeuksia. Niemisellä on sisäpiirilähteiden mukaan puutteita taktisessa osaamisessa, mutta hän paikkaa sitä karismalla ja visiointikyvyllä.

– Mietin: miten voit inspiroida, jos et pysty kommunikoimaan? toimittaja ihmettelee.

– Ville Niemisen ei välttämättä tarvitse olla surkea kiekkovalmentaja. Oikeassa joukkueessa, oikealla ryhmällä, oikeaan aikaan hän voi varmasti tehdä hyviä tuloksia. Alkaa kuitenkin käydä koko ajan selvemmäksi, että tämä ei ole oikea seura oikeaan aikaan suomalaiselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja