Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Viljaviikon lettileipä

lettileipä
lettileipäMyllyn Paras
Julkaistu 26.01.2006 14:22(Päivitetty 19.01.2012 15:46)

Ensi viikolla vietetään viljaviikkoa. Sen kunniaksi voi vaihteluksi leipoa itse viljaisan lettileivän. Leivän pohjana ovat eri hiutaleet, jotka ensin turvotetaan kuumaan veteen. Sitten leivotaan leipä normaaliin tapaan. Leivälle voi tehdä leivottaessa uusia muotoja, tässä leipätaikina on letitetty pullapitkon tapaan.

Viljaviikon lettileipä

2 leipää

  • 2 dl neljän viljan hiutaleita
  • 1 dl pikakaura+kuituhiutaleita
  • 1 dl hirssihiutaleita
  • 1 dl tattarihiutaleita
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • 2 dl kylmää vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl anista, fenkolia tai kuminaa
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • n. 12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 rkl (rypsi)öljyä
  • pinnalle kaikkia taikinareseptin eri hiutaleita

Kaada kiehuva vesi hiutaleiden päälle, sekoita ja anna turvota 10 min. Lisää kylmä vesi. Kokeile nesteen lämpötila, se ei saa ylittää 37 astetta eli kädenlämpöä. Murusta joukkoon hiiva, lisää mausteet, rasva ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina koneella tai käsin ja lisää tarpeen mukaan jauhoja. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Ohjeet letitykseen

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle tai painele ilmakuplat pois. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele niistä n. 30 cm pitkä ja n. 4 cm paksuja nauhoja. Käytä yhteen leipään aina 2 pitkää nauhaa ja letitä.

Anna leipien kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele lettileipien pinnat vedellä tai veden ja siirapin seoksella ja ripottele päälle kaikkia leivonnassa käyttämiäsi hiutaleita. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20-30 minuuttia.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksiLääke hävitti syövän Jaakon vaimon keuhkoista – aivoissa sairaus leviää vanhan lainsäädännön vuoksiLuka, 18, jahtaa isoja rahoja alalla, jolla vain äärimmäisen harva menestyyLoistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"
Lifestyle
Ohje letitykseenCopyright MTV Oyj/Myllyn Paras

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:58
    Ruokaniksit

    Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!

  • 11:31
    YouTube

    Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksi

  • 08:50
    Syöpä

    Lääke hävitti syövän Jaakon vaimon keuhkoista – aivoissa sairaus leviää vanhan lainsäädännön vuoksi

  • 06:39
    Asian ytimessä.doc

    Luka, 18, jahtaa isoja rahoja alalla, jolla vain äärimmäisen harva menestyy

  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?