Mainos

Vilja Eerikan murhaa puitaneen hovissa – isä ja äitipuoli tyytymättömiä tuomioon

Viime äitienpäivänä väkivaltaisesti kuolleen 8-vuotiaan Vilja Eerikan henkirikosjuttua puitaneen vielä hovioikeudessa.

Murhasta elinkautisiin tuomitut Touko Päiviö Tarkki ja tämän naisystävä Sirpa Helena Laamanen ovat ilmoittaneet Helsingin käräjäoikeudelle tyytymättömyyttään tuomiosta.

Molempien puolustus on vedonnut siihen, ettei tytön kuolema äitienpäivänä ollut tahallinen henkirikos. Laamasella ja Tarkilla on aikaa jättää valituskirjelmä Helsingin käräjäoikeuteen 18. huhtikuuta mennessä.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan teko oli vakaasti harkittu, erityisen julma ja raaka sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä. Lapsi sidottiin jo illalla, ja sitomista tiukennettiin yön aikana erilaisin välinein. Hänet käärittiin muun muassa hengittämättömään pressuun. Teippiä pantiin myös suun eteen.

– Lapselle on aiheutettu erittäin suurta kärsimystä sitomalla hänet niin, että hän on kuollut tukehtumalla hitaasti useiden tuntien aikana, oikeus totesi tuomiossaan.

Oikeudenkäynnissä ilmeni, että tytön elämä oli helvetillistä jo ennen kuolemaa. Isä ja äitipuoli tuomittiin murhan ohella pahoinpitelystä, kuten lyömisestä ja pakkosyöttämisestä. Murhaa edeltävän kuukauden ajan hänet sidottiin öiksi, mitä oikeus piti vapaudenriistona. Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa asiasta 19. maaliskuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.