Viivi Pumpanen Mosambikissa - rankka reissu päättyi itkuun

Entinen tanssitähti Viivi Pumpanen liikuttui lasten kohtaloista hyväntekeväisyysmatkallaan Mosambikissa.

Vuoden 2011 tanssivoittaja Viivi Pumpanen vieraili alkusyksystä Mosambikissa Unicefin hyväntahdon lähettiläänä. Ikimuistoinen matka oli Viiville unelmien täyttymys, sillä hän oli halunnut päästä hyväntekeväisyysreissulle jo teini-ikäisestä lähtien.

– Tiesin, että kohde tulee olemaan raju, Viivi sanoo.

Mosambikissa Viivi vieraili slummialueilla asuvien orpolasten luona. Vierailu kurjissa oloissa nosti pintaan monenlaisia tunteita.

– Tunteita oli laidasta laitaan. Slummien orpolapset elivät kirjaimellisesti itse rakentamissaan peltihökkeleissä, omissa majoissaan.

–Se on surkeaa ja karua, että lapset ovat keskenään hyvinkin pienestä lähtien kurjissa oloissa ja joko selviävät jotenkin, tai menehtyvät kadun ja tautien maailmaan, Viivi huokaa.

Erityisen paljon Viiviä kosketti kolmen orvoksi jääneen sisaruksen kohtaaminen, josta hän ei selvinnyt kuivin silmin läpi.

– Rankinta oli, kun yksi lapsista muisteli sairauteen menehtynyttä äitiään. Silloin tuli itku, Viivi kertaa.

–Olin valmistautunut kurjiin oloihin henkisesti ja tutustunut aiheeseen, mutta silti rankkuus pääsi yllättämään.

Vaikka todellisuus paikan päällä olikin rankka, matkan aikana tapahtui lukuisia ihania asioita.

– Yllättävä tekijä oli myös toivo ja elämänilo, joka lapsista huokui. Heidän keskinäinen rakkautensa ja periksiantamattomuutensa olivat antoisimpia asioita reissulla. He opettivat minulle ihmisenä tosi paljon, Viivi summaa.

UNICEF Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaina klo 19.30 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat