Viisi tapaa, joilla saat enemmän irti elämästä

Uuden vuoden alkaessa moni pohtii mennyttä vuotta ja elettyä elämää syvemmin. Saatko elämästäsi kaiken irti? Lue Realbuzz-sivuston listaamat neuvot merkityksellisempään elämään.

Mikä pidättelee?

Jotta elämästä voisi tehdä merkityksellisempää, on ensin hyvä tunnistaa, mikä oikeasti estää onnen saavuttamisen. Esteenä on useimmin pelko tuntemattomasta tai epäonnistumisesta. Hylkäämällä negatiivisen ajattelutavan voit saavuttaa asioita, joita et edes tiennyt olevan olemassa. 

Toteuta intohimosi

Onko jokin harrastuksistasi sinulle intohimo? Yksi mainio tapa nauttia elämästä täysin siemauksin on tienata rahaa tekemisellä, josta oikeasti pitää.

Jos vaikkapa rakastat valokuvausta, olet taitava ja mainostat osaamistasi hyvin, voit tienata taidoillasi. Mikäli olet lahjakas käsitöissä, muodin saralla tai vaikkapa leipurina, pistä koju pystyyn torilla tai alan tapahtumissa ja myy luomuksiasi. Jos saat tehdä rakastamaasi asiaa ja sillä on merkitystä jollekin toiselle, tekee se elämästäsi entistäkin täydempää.

Aseta hurja tavoite

Itselleen keskivertoa suurempia tavoitteita asettavat ovat yleensä muita tyytyväisempiä elämäänsä. Mistä haluaisit muiden sinut tuntevan? Pohdi, millainen ihminen haluaisit olla, ja toteuta sitä. Tee jotain, mitä tehdään vain kerran elämässä: kiipeä Kilimanjaron huipulle tai muuta hetkeksi ulkomaille – lista jännittävistä ja kokeilemisen arvoisista asioista on loputon. Kun olet päättänyt tavoitteesi, tee kaikkesi sen toteuttamiseksi.

Opi hyödyntämään aikasi

Ihmiselon aika on rajallinen. Elämästä voi saada enemmän irti, kun on tietoinen siitä, kuinka aikansa käyttää. Tuleeko aika käytettyä viisaasti asioihin, jotka tuovat onnellisuutta? Nautitko nykyisistä rutiineistasi tai saatko elämässäsi asioita aikaan?

Tiedosta oikeutesi onneen

Jokaisella on oikeus onnellisuuteen, vaikka valitettavan usein tuntiessaan onnea ihminen voi tuntea siitä jonkinlaista syyllisyyttä. Tyypillistä on myös istua ja odottaa onnen tulevan jonain päivänä automaattisesti luokse, vaikka todellisuudessa niin ei tulekaan käymään. Jätä syyllisyys ja äläkä odota onnen marssivan kotiovellesi. Sen sijaan, näe vaivaa onnesi eteen jo tänään. Rajaa tavoitteesi ja päätä, mitä haluat tehdä. 

Lähde: Realbuzz.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat