Neljä lasta kuoli tulipalossa Vantaan Hakunilassa

MTV Uutiset Hakunilan palopaikalla 3:08
MTV Uutiset paikan päällä Hakunilan palopaikalla

Neljä lasta ja yksi aikuinen on kuollut tulipalossa Vantaalla Hakunilassa sunnuntaina aamuyöllä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. 

Tulipalo syttyi Heporinteessä sijaitsevan kerrostalon alimmassa kerroksessa.

Hälytys- ja valvontasektorin johtaja, ylikomisario Jussi Huhtela Itä-Uudenmaan poliisista kertoo STT:lle, että asunnossa oli palon syttyessä kaksi aikuista ja neljä lasta. Huhtelan mukaan yksi aikuinen selviytyi palosta, mutta aikuisista toinen ja lapset kuolivat elvytysyrityksistä huolimatta.

Hälytys kohteeseen tuli hieman ennen puolta neljää aamulla. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tomi Airaksisen kertoo MTV Uutisille, että palon syttymissyytä voidaan tässä vaiheessa vasta arvioida.

– Suoraan ei pysty sanomaan, mikä palon on aiheuttanut, mutta vahvasti vaikuttaa siltä, että kylpyhuoneen ja saunan puolelta palo olisi lähtenyt, Airaksinen sanoo

Airaksisen mukaan palo rajoittui yhteen asuntoon. Talon muille asukkaille ei aiheutunut tilanteesta vaaraa, eikä pelastuslaitos suorittanut evakuointeja.

MTV Uutisten toimittaja Leo Jaakkonen on paikan päällä Hakunilassa. Jaakkolan mukaan ilmassa on edelleen savun hajua, vaikka tapahtumasta on kulunut jo useampi tunti.

Jaakkonen kertoo, että tällä hetkellä asuintalon useassa asunnossa on ikkunat auki ja myös viereistä vanhusten palvelutaloa tuuletetaan.

Hän sanoo keskustelleensa 80-luvulta asti alueella asuneen naisen kanssa, joka on tilanteesta luonnollisesti järkyttynyt.

– Voi sanoa, että pysäytti totaalisesti, että taasko jotain tällaista. Ehkä tämä olisi jotenkin voitu estää, nainen kuvailee tuntojaan.

– Kyllä minulla kynttilät palavat taloyhtiön ulkolyhdyissä.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on alkanut tehdä selvitystä Vantaan tulipalosta. Otkes kertoo X-palvelussa lähettävänsä omia tutkijoitaan palopaikalle Hakunilaan.

Poikkeuksellinen uhrimäärä

Viiden henkilön kuolema samassa palossa on Suomessa poikkeuksellinen. Keski-Uudellamaalla kuoli tulipaloissa koko viime vuoden aikana yhteensä neljä henkilöä ja sitä edellisenä kaksi. Tilastokeskuksen kuolemansyytilastojen mukaan savulle, tulelle tai liekeille altistuminen oli koko Suomessa kirjattu peruskuolemansyyksi 44 ihmiselle vuonna 2021.

Vuonna 2019 kolme lasta kuoli Kittilässä Levillä, kun lomamökki syttyi palamaan. Otkesin mukaan palo sai alkunsa lattialämmityskaapelista, joka oli lautalattian alla. Joulukuussa 2016 tulipalo vaati äidin ja kolmen lapsen hengen kerrostalossa Helsingin Vuosaaressa. Otkesin tutkintaselosteen mukaan palo syttyi huoneiston saunan sähkökiukaasta, jonka läheisyydessä kuivattiin vaatteita. Huoneistossa ei ollut palovaroitinta.

Juttua muokattu 8.10. kello 9.43: Jutussa olleet kuvat asunnon sisätiloista on poistettu.

Lue myös:

    Uusimmat