Mainos

Viisaasti väreillä – Näin sisustat oikein

Rohkeilla sävyillä sisustaminen on nyt in. Väreissäkin voi kuitenkin mokata. Lue, mitä värikkään sisustajan kannattaa ottaa huomioon!

Kun sisustat väreillä, älä unohda väriprosentteja! Sisustuksen rauhallista pääväriä on 60 prosenttia, sisustuksen kakkossävyä taas 30 prosenttia. Räikeämpää korostusväriä on huoneen sisustuksesta 10 prosenttia. Väriteemoihin jaettu sisustus näyttää upealta, mutta liikaa saman värin eri sävyjä tekee huoneesta kaoottisen.

Ajattele valoja! Valaistus vaikuttaa värien näkyvyyteen ja sävyyn. Kun harkitset räikeää väriä, kokeile esimerkkien avulla, miltä sävy näyttää eri vuorokaudenaikoina.

Sininen ei ole vain poikien väri, ja myös miehisessä kodissa voi käyttää vaaleaa punaista. Tuo kirkkaita, raikkaita värejä kotisi oleskelutiloihin. Neutraalikaan ei enää tarkoita hillittyä beigeä. Lempivärisi haaleat sävyt voivat myös olla huoneen neutraloiva tekijä! Neutraalin sävyn tulee olla sekoitus lämpimiä ja kylmiä sävyjä.

Väritrendejä tulee ja menee, joten tee kestävät hankinnat huolella. Tyynyt voi vaihtaa helposti ja seinän maalaa hetkessä, mutta esimerkiksi sohvan tulisi kestää aikaa ja katseita kauan.

MTV3

Lähde: Hgtv.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.