Viinilöytöjä Alkon alahyllyiltä – halvallakin voi saada hyvää!

Voiko Alkon alimmiltakin hyllyiltä tehdä hyviä viinilöytöjä? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén listasi edulliset, hinta-laatusuhteeltaan hyvät viinit.

Alkoholin hinnoittelupolitiikka on taas noussut kuumaksi puheenaiheeksi, kun hallitus päätti torstain kehysriihessään nostaa ensi vuonna alkoholijuomaveroa. Miedoille alkoholijuomille on luvassa 10 prosentin ja väkeville jopa 15 prosentin veronkorotus. Kympin viinipullolle tämä tarkoittaa siis euron lisähintaa.

Panimoliitto ilmoitti perjantaina, ettei ole tyytyväinen hallituksen päätökseen. Liiton mukaan alkoholiveron korotukset kiihdyttävät Viron viinarallia entisestään. Mutta tarvitseeko suomalaisten todella lähteä risteilemään halvan alkoholin perässä? Onhan Alkossakin ne alimmat hyllyt, josta juomia löytyy huokeampaan hintaan. Halvat viinit tuomitaan usein huonoiksi valinnoiksi, mutta viiniasiantuntija Ilkka Sirénin mukaan alimmiltakin hyllyiltä voi tehdä hyviä löytöjä.

Sirén listasi Makuja-sivustolle Alkon edullisten viinien parhaat löydöt:

Valkoviinit:

Cono Sur Bicicleta Riesling 8,98€ (Chile)

– Ei ole helppoa tehdä hyviä viinejä ja vielä vaikeempaa on tehdä paljon hyviä viinejä. Siinä Cono Sur on ylitse muiden. Riesling on yksi lempi rypälelajikkeistani ja Cono Surin viinintekijä Adolfo Hurtadon taitavissa käsissä on syntynyt herkullinen viini mistä kaikki voi nauttia.

Anselmann Weißburgunder trocken 9,79€ (Saksa)

– Saksa on hieno maa, kuten Seppo Räty aikoinaan sanoi ja saksalaiset viinit sitäkin hienompia. Tähän hintaan tämä Weissburgunder on löytö! Raikas hapokkuus antaa hyvän ryhdin viinille ja tekee tästä putelista loisto viinin kalaruokien seuraan.

Punaviinit:

Orovio Tempranillo Syrah 6,98€ (Espanja)

– Kun puhutaan alle seitsemän euron viineistä niin usein liikutaan vaarallisilla vesillä. Tämä espanjalainen punkero on iloinen yllätys Alkon alahyllyllä ja todistaa että joskus halvallakin saa hyvää.

Marquês de Marialva Colheita Seleccionada 8,55€ (Portugali)

– Portugali on vielä monelle viininystävälle suhteellisen tuntematon maa. Suhteellisen edullisten tuotantokustannusten takia Portugali pystyy tarjoamaan monesti hyviä viinejä ilman, että kukkaro kevenisi liikaa. Myös mielenkiintoiset alkuperäiset rypälelajikkeet tekevät tästä maasta erittäin seksikkään.

Ogier Côtes du Rhône La Promesse Rouge 3L 33,10€ (Ranska)

– Viinitönikät ovat monesti parhaimmillaan "ihan ok" ja hiukan tylsiä. Ogier on yksi Rhonen laakson tunnetuimpia tuottajia ja hän on päättänyt pussittaa herkullisen Côtes du Rhône -viininsä meille suomalaisille. Kun ottaa huomioon, että tönikkä sisältää neljä pulloa viiniä, niin hintaa vinkulle tulee noin kahdeksan euroa per pullo. Ei paha!

Kuohuviini:

Las Moras Rosé Shiraz-Viognier 9,99 (Argentiina)

– Shiraz-Viognier on rypäleblendi mitä harvoin näkee kuohuviineissä, mutta jostain kumman syystä se tuntuu toimivan! Suomalaiselle tuttuun Alepa-hintaan Alkosta poistuva Las Moras on mainio kupliva kevään juhliin.

Sherry:

La Guita Manzanilla 6,59€, puolikas pullo! (Espanja)

– Sherryt ovat mahtavia! Ne eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä mediaseksikkäimpiä juomia, minkä takia hinnatkaan eivät hio kattoja. La Quitan Manzanilla on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaimpia hinta-laatusuhde -viinejä, mitä Alkosta löytyy. Puolikas pullo irtoo Alkosta alle seitsemän euron. Lisää hyvä seura ja herkullisia oliiveja niin olet asian ytimessä.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja