Viiden rikollisen kopla varasti kymmenien tuhansien eurojen edestä elektroniikkaa Helsingissä ja Tampereella – murtomiesten risteily Tallinnaan sai epäonnisen käänteen

Poliisi on jäljittänyt viime viikon ajan viiden rikollisen koplaa, joka anasti Helsingissä ja Tampereella kymmenien tuhansien eurojen edestä kännyköitä ja tietokoneita. Läpimurto tapahtui, kun joukko astui Tallinnan-laivalle.

Viime viikon tiistaina Tampereella murtauduttiin puhelinoperaattorin myymälään, josta kähvellettiin yli 25 000 euron arvosta matkapuhelimia.

Poliisin mukaan silminnäkijä oli nähnyt myymälästä juosseen pois useampia miehiä, jotka kaasuttivat paikalta tummalla henkilöautolla.

Auto oli videotallenteiden perusteella lähtenyt ajamaan Helsinkiä kohti.

Seuraavana kohteena Helsinki

Muutama päivä myöhemmin Helsingissä olikin tapahtunut tutulta vaikuttavia rötöksiä.

Perjantaina kolmen miehen oli poliisin mukaan nähty murtautuvan aamuyöllä myymälään Helsingin keskustassa. Liikkeestä oli viety noin 15 000 euron edestä tietokoneita ja oheistarvikkeita. Liike kärsi samalla noin 25 000 euron vahingot. 

Lauantaiaamusella murron kohteeksi joutui toinen helsinkiläinen liike, josta hävisi jälleen yli 10 000 euron arvosta puhelimia ja tietokoneita. Silminnäkijähavaintojen perusteella tekijöitä oli jälleen useampi.

Valvontakameratallenteiden perusteella poliisi oli nyt saanut vainun epäillyistä.

Vorojen tie vei Viroon

Poliisi oli tutkinnassaan saanut vihiä, että murroista ja törkeistä varkauksista epäillyt viisi miestä olivat aikeissa matkustaa laivalla Helsingistä Tallinnaan. Viron kollegat hälytettiin valmiuteen, ja poliisi tarkisti Tallinnan päässä kaikki epäiltyjen kuvaukseen sopivat laivasta poistuneet miehet.

Viron viranomaiset saivat vorot kiinni ja löysivät suuren osan anastetusta omaisuudesta heidän hallustaan.

Epäillyt istuvat Tallinnassa vangittuina, poliisi kertoo. He odottavat siirtoa Helsinkiin tuomarin vangitsemisvaatimuksen ja luovutuspyynnön mukaisesti. Siirrossa voi mennä muutama viikko.

– Poliisin tietojen mukaan miehet olivat saapuneet Romaniasta Suomeen paria päivää ennen Tampereella tehtyä murtoa. Ainakin osalla epäillyistä on taustaa ammattimaisesti tehdyistä liikemurroista elektroniikkaliikkeisiin eri puolilla Eurooppaa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Martikainen kertoo tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja