Viidellä rengasvinkillä voit säästää huomattavan summan rahaa

Renkaiden vaihtaminen on yleensä kallista puuhaa. Huomioimalla muutaman seikan, voit kuitenkin säästää huomattavan määrän rahaa.

Renkaiden kunto on suoraan yhteydessä ajoturvallisuuteen. Tämän vuoksi niiden kuntoon tuleekin kiinnittää huomiota.

1. Osta renkaat sesongin ulkopuolella

Renkaiden hinnat voivat vaihdella talvi- ja kesäsesongin mukaan. Kannattaakin harkita renkaiden ostamista alennusmyyntitaktiikalla. Kun talvivaatteet myydään sään lämmetessä halvalla pois, kannattaa suunnata myös kesärengaskaupoille.

2. Vertaa hintoja

Renkaiden hinnat vaihtelevat paljon jälleenmyyjästä riippuen. Merkkiliikkeissä samojen renkaiden hinta voi usein olla huomattavasti korkeampi, kuin monia merkkiä myyvien liikkeiden.

Hintavertailun voi helposti aloittaa netistä. Joitain renkaita voikin ostaa myös verkkokaupoista.

3. Kiinnitä huomiota rengaspaineisiin

Liian matala tai korkea rengaspaine kuluttaa rengasta ja voi lisätä myös polttoaineenkulutusta. Rengasvalmistajat ilmoittavat suositellun rengaspaineen, mikä kannattaa tarkistaa uusia renkaita ostaessa.

Rengaspaineet kannattaa myös tarkistaa tasaisin väliajoin, jolloin varmistut siitä, etteivät renkaat kulu.

4. Renkaatkin voi korjata

Juuri ostetut renkaatkin voivat puhjeta, mutta tällaisessa tilanteessa ei niitä kannata välttämättä heittää heti pois.

On olemassa yrityksiä, jotka korjaavat puhjenneita renkaita – jos reikä ei ole liian suuri. Renkaan paikkaaminen voikin tulla huomattavasti halvemmaksi, kuin ostaa kokonaan uusi rengas tai rengassetti.

5. Huolla autoa

Autoa kannattaa käyttää vuosihuollossa, sillä esimerkiksi jousitus voi ajan myötä heiketä. Tämä taas saattaa kuluttaa renkaita.

Autokorjaamon tekemällä vuosihuollolla voit myös ehkäistä muita odottamattomia ongelmia, joihin voi upota paljonkin rahaa.

Lue myös:

    Uusimmat