Vihreiden Touko Aalto on putoamassa eduskunnasta – KSML: Lähti vaalivalvojaisista kesken illan

Paavo Väyrynen: Meitä ei otettu mukaan vaaliohjelmiin, vaikka olemme eduskuntapuolue 0:57
Toinen putoaja Paavo Väyrynen happamissa tunnelmissa alkuillasta.

Kun Keski-Suomen äänistä jo yli 90 prosenttia on laskettu, vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto on putoamassa eduskunnasta.

Vihreät ovat saamassa Keski-Suomen vaalipiiristä yhden paikan.

Kyseistä paikkaa ei ole kuitenkaan nappaamassa vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto, vaan 27-vuotias opiskelija ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Bella Forsgren.

Touko Aallon henkilökohtainen äänisaldo on Keski-Suomen ääntenlaskennan lähestyessä loppuaan noin 2 900, kun Forsgrenille ääniä on kertynyt yli 4 000.

Touko Aalto on kommentoinut sanomalehti Keskisuomalaiselle tunnelmiaan illasta. Hän lähti vaalivalvojaisista pois kesken illan. 

– Musta se äänimäärä on tosi huono. Toisaalta noin moni ihminen on antanut luottamuksensa. Siitä pitää kiittää ja kumartaa, Aalto sanoo. 

Uupumuksen takia sairauslomalla

Aalto joutui vetäytymään vihreiden puheenjohtajuudesta viime syksynä uupumuksensa johdosta. Hän palasi eduskuntatyöhön sairausloman jälkeen tammikuussa.

STT:n mukaan myös kokoomuksen Susanna Koski on Aallon tavoin pudotusuhan alla.

Keskustalta on eduskunnan jättämässä muun muassa ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Myös politiikan konkari Paavo Väyrynen näyttää lähtevän Arkadianmäeltä.

Lue myös:

    Uusimmat