Vihreiden Suomela painottaa aluevaalien merkitystä – "Näissä vaaleissa ratkaistaan, miltä tulevaisuuden hyvinvointivaltio näyttää"

Vihreiden puheenjohtajasijaiseksi on valittu kansanedustaja Iiris Suomela – tällaisia tavoitteita Suomela asettaa aluevaaleihin 3:37
Vihreiden puheenjohtajasijaiseksi on valittu kansanedustaja Iiris Suomela – tällaisia tavoitteita Suomela asettaa aluevaaleihin.

Vihreät lähtee aluevaaleihin Ohisalon sijaiksi valitun Suomelan johdolla tammikussa. 

Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalonsijaiseksi perjantaina valittu Iiris Suomela painottaa tammikuisten aluevaalien merkitystä.

Ohisalo odottaa lasta ja jää myöhemmin syksyllä äitiysvapaalle, joten vihreät lähtevät tammikuun aluevaaleihin Suomelan johdolla.

Suomela, 27, on ensimmäisen kauden kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä.

– Näissä aluevaaleissa ratkaistaan, miltä tulevaisuuden hyvinvointivaltio näyttää. Jatkammeko me uudistamista ja kehittämistä vai menemmekö me supistamisen ja pysähtyneisyyden tielle, Suomela sanoi puheessaan vihreiden puoluevaltuuskunnalle Lahdessa.

"Näissä vaaleissa voidaan torjua eriarvoisuutta"

Suomelan mukaan aluevaaleissa on ennen muuta kyse palveluista, kuten esimerkiksi neuvoloista, lastensuojelusta, mielenterveyspalveluista, vammaispalveluista ja päihdeongelmaisten auttamisesta.

Suomelan mukaan vaaleissa on kyse myös terveyspalveluiden sijainnista ja siitä, miten palveluiden pariin pääsee.

– Näissä vaaleissa voidaan turvata laadukkaat palvelut, torjua eriarvoisuutta ja edistää ihmisten yhdenvertaista kohtelua, Suomela summasi.

Suomela kannusti puheessaan toistuvasti vihreitä lähtemään suurin joukoin ehdolle aluevaaleihin. Suomela korosti, että valtuustoihin on tärkeää saada monenlaisia ihmisiä pienten lasten vanhemmista ja sote-alan ammattilaisista pitkäaikaissairaisiin ja ikäihmisiin.

– Tehokkaimmin hyvinvointivaltiota puolustamassa on tietysti, kun lähtee ehdolle ja lähtee kampanjoimaan, Suomela painotti.

Aluevaaliohjelma työn alla

Suomelan mukaan keskeisiä teemoja vihreille aluevaaleissa ovat matalan kynnyksen lähipalveluiden varmistaminen ja koronakriisistä eniten kärsineiden ryhmien huomioiminen.

– Nyt koronakriisin jälkeen on erityisen tärkeää panostaa mielenterveyspalveluihin, lasten ja nuorten palveluihin ja myös vanhuksiin eli tunnistaa ne ryhmät, joihin tämä kriisi on osunut kaikista kovimmin, Suomela sanoi tiedotustilaisuudessa puoluevaltuuskunnan kokouksessa.

Suomelan mukaan vihreiden tarkempi aluevaaliohjelma on vielä työn alla.

Harjanne paalupaikalla?

Vihreiden on määrä päättää Ohisalon sijaisesta sisäministerinä 11. lokakuuta, jolloin puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä yhdessä päättävät asiasta.

Ohisalon on määrä antaa puoluevaltuuskunnalle ja eduskunnalle esitys ministerikysymyksen ratkaisemisesta. Ohisalon mukaan hänelle on esitetty runsaasti toiveita ministerisijaistuksen suhteen.

Vihreiden puoluekokouksessa syyskuussa helsinkiläinen ensimmäisen kauden kansanedustaja Atte Harjanne sai vahvimman kannatuksen puolueen varapuheenjohtajia valittaessa.

Ohisalo ei lauantaina suostunut arvioimaan sitä, nostaako Harjanteen vahva kannatus varapuheenjohtajavaalissa hänet paalupaikalle ministerinsijaista valittaessa.

– Mietin parhaita mahdollisia nimiä, joita tässä nyt pyörii keskustelussa. Atte sai vahvan mandaatin puoluekokoukselta, mutta toki on hyvä huomata, että olen itse toiminut neljä vuotta varapuheenjohtajana puolueessa.

– Se on itsessään jo tärkeä pesti. Se ei ole arvoton pesti sellaisenaan, Ohisalo sanoi tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat