Iiris Suomela sijaistaa Maria Ohisaloa vihreiden puheenjohtajana – Suomela ei kuitenkaan näillä näkymin ole sisäministerin sijainen

Vihreiden puoluehallitus on valinnut Iiris Suomelan Maria Ohisalon sijaiseksi puolueen puheenjohtajana.

Ohisalo jää syksyllä äitiysvapaalle.

Puolueen on määrä päättää myöhemmin tässä kuussa ministerijärjestelyistä. Ohisalo toimii sisäministerinä.

Vihreät valitsee myöhemmin ministerin Ohisalon tilalle, mutta samalla laajempi ministerikierrätys mahdollista. Päätöksen tekevät vihreiden eduskuntaryhmä ja puoluevaltuuskunta.

Vihreät uskoo, että hallituksen työ sujuu, vaikka vihreillä olisi puheenjohtajan sijainen, joka ei ole ministeri. 

Suomela ei näillä näkymin ole hakemassa ministeriksi.

– Puolueessa vaikuttaa olevan vallalla näkökulma, että olisi hyvä jakaa nämä tehtävät. Näin en olisi hakemassa ministeriksi, mutta voin olla käytettävissä, jos mieliala puolueessa muuttuu, Suomela kommentoi.

Aluevaalit tähtäimessä

Pirkanmaalainen Suomela lähtee viemään vihreitä ensi vuoden aluevaaleihin. Vihreät tavoittelee täysiä listoja jokaisessa maakunnassa.

– Aluevaaleissa päätetään, miten suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuus rakentuu. Itselleni näkyy lapsiperheiden haasteet ja myös psykiatrian ja vanhuspalveluiden puolella on vaikeita tilanteita. Meidän on muistettava ihmiset, joihin koronakriisi on osunut kovaa. Se ei ole vain tulevien kuukausien asia vaan vuosien, Suomela sanoi vihreiden tiedotustilaisuudessa.

Vihreät tavoittelee aluevaaleissa muun muassa mielenterveyspalvelupisteitä jokaiseen kuntaan.

– Työvoimapula vaivaa monia yrityksiä. Meillä ei ole varaa menettää nuoria työkyvyttömiksi. Sen takia mielenterveyspalveluiden painottaminen on tärkeätä. Kun palvelut ovat lähellä, ihmiset niitä käyttävät. Myös miehet on saatava paremmin palveluihin, Suomela sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat