Vihreää parsaa kananmunan ja parmesanin kera sekä Valkoista parsaa ja appelsiiniviinietikkakastiketta

Vihreää parsaa kananmunan ja parmesanin kera

  • 16 parsaa
  • merisuolaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 100 g voita
  • nippu persiljaa

Kuori parsat huolellisesti nupun alta. Keitä niitä 5 minuuttia hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja pidä kuumana esim. keittiöpyyhkeen sisällä. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu kananmuna, persilja ja parmesaani. Tarjoa parsojen kera.

Valkoista parsaa ja appelsiiniviinietikkakastiketta

  • 12 valkoista parsaa
  • suolaa
  • 2 appelsiiniä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 dl rypsiöljyä

Kuori parsat nupun alta päähän asti. keitä parsoja 7 minuuttia, valuta ja jäähdytä ne. Raasta appelsiinin kuori ja leikkaa hedelmäliha kalvottomaksi. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet ja soseuta sauvasekoittimella hiljalleen öljyä lisäten. Tarjoa kastike heti.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat