Vihreää parsaa kananmunan ja parmesanin kera sekä Valkoista parsaa ja appelsiiniviinietikkakastiketta

Julkaistu 28.04.2005 06:00(Päivitetty 28.04.2005 12:59)

Vihreää parsaa kananmunan ja parmesanin kera

Vihreää parsaaVihreää parsaaRuokala

  • 16 parsaa
  • merisuolaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 100 g voita
  • nippu persiljaa

Kuori parsat huolellisesti nupun alta. Keitä niitä 5 minuuttia hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja pidä kuumana esim. keittiöpyyhkeen sisällä. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu kananmuna, persilja ja parmesaani. Tarjoa parsojen kera.

Valkoista parsaa ja appelsiiniviinietikkakastiketta

Valkoinen parsaValkoinen parsaRuokala

  • 12 valkoista parsaa
  • suolaa
  • 2 appelsiiniä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 dl rypsiöljyä

Kuori parsat nupun alta päähän asti. keitä parsoja 7 minuuttia, valuta ja jäähdytä ne. Raasta appelsiinin kuori ja leikkaa hedelmäliha kalvottomaksi. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet ja soseuta sauvasekoittimella hiljalleen öljyä lisäten. Tarjoa kastike heti.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle