Vihreää parsaa kananmunan ja parmesanin kera
- 16 parsaa
- merisuolaa
- 2 keitettyä kananmunaa
- 2 rkl parmesaaniraastetta
- 100 g voita
- nippu persiljaa
Kuori parsat huolellisesti nupun alta. Keitä niitä 5 minuuttia hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja pidä kuumana esim. keittiöpyyhkeen sisällä. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu kananmuna, persilja ja parmesaani. Tarjoa parsojen kera.
Valkoista parsaa ja appelsiiniviinietikkakastiketta
- 12 valkoista parsaa
- suolaa
- 2 appelsiiniä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 dl rypsiöljyä
Kuori parsat nupun alta päähän asti. keitä parsoja 7 minuuttia, valuta ja jäähdytä ne. Raasta appelsiinin kuori ja leikkaa hedelmäliha kalvottomaksi. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet ja soseuta sauvasekoittimella hiljalleen öljyä lisäten. Tarjoa kastike heti.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala