Mainos

Vihkiytynyt välittäjäksi

Palkittu suomentaja ja kirjailija Anuirmeli Sallamo-Lavi kertoo toimivansa välittäjänä tiedostetun ja tiedostamattoman välillä. Hän puhuu kahden maailman läsnäolosta kuin mistä tahansa arkipäivän asiasta. Hänen mukaansa maanpäällistä elämää voi helpottaa monissa tilanteissa pyytämällä ja vastaanottamalla apua henkimaailmasta.

Anuirmeli Sallamo-Lavi on kehittänyt omaa intuitiotansa kouluttautumalla muun muassa Australiassa ja Englannissa. Hänen herkkyytensä näkijänä, viestintuojana ja parantajana ovat voimistuneet, mutta ennen kaikkea hän haluaa tuoda suomalaisten ihmisten keskuuteen parantajia ja kouluttajia yli valtiollisten rajojen, ja siksi hän luonnehtii itseään välittäjäksi.

Välittäjä myös kirjallisuudessa

Myös ammattinsa puolesta suomentaja, kirjailija Anuirmeli Sallamo-Lavi on välittäjä sanan varsinaisessa merkityksessä. Jännitystä kihelmöivien, Diana Gabaldonin historiallisten romaanien suomentaminen on tiedonvälitystä vanhoista kulttuureista ja niihin liittyvästä henkisyydestä. Lisäksi hän on perehtynyt syvällisesti maya-kulttuuriin Meksikossa ja Guatemalassa.

Anuirmeli on tehnyt paljon työtä myös tietokirjallisuuden tulkkina. Jopa lääketieteen opuksia on kääntynyt hänen käsissään englannista suomeksi. Myös omien kirjojensa kautta, kuten Unien näkeminen (2001) sekä Otavalle tilaustyönä kootut vitsikirjat, joista uusin ilmestyy maaliskuussa, hän välittää elämyksellisiä hetkiä lukijoille. Lahtelaisella kolmilapsisen perheen äidillä on lisäksi vankka toimittajan tausta, joten monipuolisesta ”välittämisestä” on siunaantunut leipää koko perheelle.

Henkisyydessä ei ole mitään pelättävää

Yksityisistunnoissa punatukkainen ”tietäjänainen” käyttää intuitiivisia kykyjään tuoden viestejä henkimaailman auttajilta ja vakuuttaa, että aina kun kokoonnutaan henkisissä asioissa, kyseessä on rakkaudellinen suhde maailmankaikkeuteen, eikä siinä ole koskaan mitään pelottavaa. Anuirmelillä ei ole kristallipalloa, kortteja tai muuta mystisyyttä huokuvaa esineistöä. Ainoastaan kynttilä palaa pöydällä rauhan symbolina, mutta sekään ei ole välttämätön. – Kahden maailman välisessä yhteydessä ei tarvita mitään rekvisiittaa, tosin keskittymisen kannalta siitä saattaa olla joillekin apua, hän toteaa.

Kuuluisa parantaja tulossa Suomeen

Anuirmeli Sallamo-Lavi

Yksi Anuirmelin suurimpia välitystehtäviä on kansainvälisissä spiritualistisissa järjestöissä korkealle arvostetun brittiparantajan Steven Uptonin saaminen Suomeen tulevan helmikuun 24. päivänä. Tuolloin vierailija pitää transsiparannusdemonstraation Tampereen ylioppilasteatterissa suomeksi tulkattuna. Hän antaa myös yksityisistuntoja kyseisenä viikonvaihteena ja käväisee sen jälkeen Lapissa.

Steven itse nimittää näitä parannusdemonstraatioita elämänmuutostapahtumiksi. Anuirmeli kertoo omakohtaisen kokemuksen transsiparantajalta saamastaan avusta. – Olin kahdeksan kuukautta nukkunut erittäin huonosti ja etsinyt apua lääkehoidosta, mutta uni ei vaan tullut silmään. Valvominen otti voimille, mutta sen verran oli kuitenkin puhtia jäljellä, että lähdin Arthur Findlay Collegeen Stansted Halliin Englantiin transsiparannuskurssille.

Apua keholle ja mielelle

- Kurssin aikana Steven Upton välitti minulle parannusenergiaa ja jo yhden hoitokerran jälkeen uni alkoi maistua, eikä unettomuus ole sen koommin vaivannut. Anuirmeli tietää myös, että Steven on pystynyt laukaisemaan akuuteista ja kroonisista kiputiloista kärsivien ihmisten vaivoja ja hoitanut menestyksellisesti muun muassa syöpäpotilaita. Hän pystyy fyysisen parantamisen lisäksi auttamaan ihmisiä myös henkisten solmujen avaamisessa toimien siis myös mentaalipuolella.

Steven Uptonilla on takanaan yli kolmenkymmenen vuoden kokemus Englannin spiritualistisessa liikkeessä. Hän on toiminut pitkään muun muassa spiritualistisen kirkon pappina. Ja vuodesta 1995 Steven Upton on kuulunut arvostetun Arthur Findlay Collegen johtavaan opettajakaartiin. Lisäksi hän käy kouluttamassa parantajia ja antamassa henkiparannusta ympäri maailmaa. Kalenteriin on kevättalven ja kevään osalle kirjattu luentoja ja parannustilaisuuksia Suomen lisäksi muun muassa Italiassa, Ruotsissa, Kaliforniassa, Norjassa ja Sveitsissä. Alustava varaus on myös Suomen Spiritualistisen Seuran kesäpäiville, jotka Lahden Seudun Henkinen Kasvu järjestää kesäkuun lopussa Heinolassa.

Stevenin ensimmäistä Suomen-vierailua Anuirmeli odottaa jännityksellä. – Koen äärimmäisen tärkeäksi välittää apua hyvien parantajien kautta sairaille ja henkistä tukea tarvitseville. Suomessa suhtautuminen näihin asioihin on vielä melko jäykkää, mutta uskon jään sulavan, kun ihmisille tuodaan mahdollisuuksia saada apua taitavilta parantajilta.

Teksti: Katriina Nikula

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.