F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

"Vihasin sitä" – David Coulthard avautuu kaksijakoisista tuntemuksistaan Mika Häkkisen varjossa McLarenilla

Skotlantilainen David Coulthard jäi tallikaverinsa Mika Häkkisen varjoon, kun kaksikko ajoi McLarenilla vuosina 1996–2001. Kun Häkkinen nousi kaksinkertaiseksi maailmanmestariksi kausilla 1998 ja 1999, Coulthardin uran saavutuksiksi jäivät 12 osakilpailuvoittoa, mikä on kunnioitettava saldo sekin. Englantilaisen Channel 4:n haastattelussa Coulthard myöntää, että Häkkisen varjoon jääminen kismitti, mutta onnistumiset kivikovaa tallikaveria vastaan toivat tyydytystä.

– Meillä oli viha-rakkaus-suhde, Couthard sanoi mukaan.

– Vihasin sitä, että hän oli minua nopeampi ja rakastin sitä, että pystyin voittamaan hänet ajoittain.

Couthard tuli 1990-luvun lopulla varsin tutuksi suomalaiselle formulayleisölle juuri Häkkisen luotettavana, mutta radalla hieman suomalaista hitaampana tallikaverina. Häkkisen mestaruusvuosina skotti jäi pahasti Häkkisen jalkoihin radalla ja MM-pistetaulukossa.

Vaikka Häkkinen nousi tallin ykköskuskiksi, ei Coulthard kuitenkaan halunnut taipua asemaansa suosiolla. Kilpailu tallikavereiden välillä oli Coulthardin mukaan välillä kovaa.

– Se oli todella kovaa. Oma menestykseni tarkoitti tallikaverini epäonnistumista, Coulthard sanoo.

– Radalla se meni joskus vähän kireäksi.

Kaksikko onnistui nostamaan McLarenin valmistajien mestariksi vuonna 1998, mutta Häkkisen toisena mestaruusvuotena 1999 mestaruuden vei Ferrari. Coulthardin mukaan yhteistyö kuljettajien välillä toimi hyvin, vaikka omat haasteensa asetti Häkkisen tapa toimia.

– Mika oli loistava sulkemaan kaiken muun ulkopuolelle. Hän oli tunnetusti hyvin vähäpuheinen, ei siksi, ettei hänellä ollut sanottavaa, vaan koska hän ei halunnut tuhlata energiaa asioiden selittämiseen, Coultard sanoo.

– Se teki asioista aika haastavaa välillä, mutta mielestäni olimme varsin toimiva joukkue. Esimerkiksi testeissä, kun meidän piti työskennellä yhdessä, kaikki asiat olivat esillä.

Häkkinen lopetti F1-uransa kauden 2001 päätteeksi. Coulthard jatkoi McLarenilla uuden tallikaverinsa Kimi Räikkösen tallikaverina vuoden 2004 loppuun ja siirtyi Red Bullille. Skotti päätti uransa F1:ssä kauden 2008 päätteeksi itävaltalaistallissa.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja