Vihaatko aamuja? Näin helpotat elämääsi

Asenne ratkaisee hätkähdyttävän monessa asiassa – ja niin myös ankeiden aamujen selättämisessä. Muuta asenteesi ja opi nauttimaan aamuherätyksistä!

Toiset yksinkertaisesti vihaavat aamuja ja heräämistä – tapahtuipa se sitten mihin aikaan päivästä tahansa. Oikeilla vinkeillä tästä negatiivisesta asenteesta on kuitenkin mahdollista päästä eroon!

Ajattele jotain positiivista

Aamu olisi hyvä aloittaa ajattelemalla ensimmäiseksi jotain positiivista – ja jos pystyt, toteuta ajatuksesi. Oman mieliaamupalan valmistaminen tai pitkä lämmin suihku ovat hyvä alku onnistuneelle päivälle.

Syö ravitseva aamupala

Aamiainen on päivän tärkein ateria ja tämä on tärkeää pitää mielessä myös siksi, että hyvä aamiainen on loistava alku onnistuneelle päivälle. Syömällä täyttävän ja terveellisen aamupalan keho saa heti aamusta tarvitsemaansa energiaa aamun rientoihin.

Ahmi raikasta ilmaa

Raikas ilma piristää ja virkistää. Töihin tai kouluun pyöräileminen tai käveleminen voi tuoda arkeen yllättävän paljon energiaa ja parantaa mielialaa, sillä ulkoilmalla voi olla hyvinkin voimakkaat vaikutukset hyvinvointiin.

Pidä korvasi höröllä

Luonnon äänien kuunteleminen auttaa aloittamaan päivän onnistuneesti. Tuoreen tutkimuksen mukaan stressitilanteista palautuminen on nopeampaa luonnon äänien kuuntelemisen jälkeen. Jo ikkunan avaaminen aamutuimaan voi pelastaa monta päivää.

Asennoidu hyvään päivään

Heti heräämisen jälkeen olisi hyvä ottaa syviä henkäyksiä ja päättää, että tuleva päivä tulee onnistumaan. Asenne vaikuttaa onnistumiseen elämässä hämmästyttävän paljon – ja tästä syystä oikea asenne voi pelastaa myös liian aikaisin alkaneen päivän ja tehdä siitä jopa erityisen onnistuneen.

Juo kaakaota

Journal Neurology -lehdessä julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan kaakaon juominen päivittäin voi olla aivoille erityisen terveellistä. Kaakaon sisältämät ainesosat vaikuttavat hyväntuulisuuteen ja lisäävät valppautta. Täten aloittamalla aamun kaakaokupposella voi edesauttaa vasta alkaneen päivän onnistumista.

Herää hitaasti

Sen sijaan, että nousisit vauhdilla sängystä suoraan pystyyn ja alkaisit kiskoa kiireellä vaatteita yllesi, olisi aamu parempi aloittaa hitaasti. Laittamalla herätyskellon soimaan viisi minuuttia tavallista aiemmin aamun rutiineihin voi saada sen verran väljyyttä, että on aikaa hengähtää rauhassa ennen arkirutiineja.

Hymyile!

Ei ole yhtäkään helpompaa keinoa aamuherätyksien helpottamiseen kuin hymyileminen. Asennoidu aamuherätyksiin oikein ja aloita jokainen päivä hymyllä, niin luvassa on varmasti lukuisia onnistuneita päiviä – asenne kuitenkin ratkaisee monta arkista ongelmaa.

Lisää terveydestä Suurin pudottaja -sarjassa:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja