Vieläkö tehosteseinät ovat in? Asiantuntijat kertovat

Vieläkö tehosteseinät ovat muodissa? Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike ja Rautakeskon visual manager Päivi Laitinen-Slotte kertovat.

Tehosteseinällä tarkoitetaan yhden seinän maalaamista tai tapetoimista eri värillä kuin muiden huoneen seinien. Tehosteseinät ovat olleet suosittuja jo vuosikaudet, mutta vieläkö niitä tehdään?

– Tehosteseinä pitää vielä pintansa, mutta väistyy ehkä pikku hiljaa. Sisustuksen edelläkävijöiden keskuudessa efektiseinät voivat olla vähän mennyttä aikaa, mutta kyllä niitä edelleen maalataan, Marika Raike Tikkurilasta kertoo.

Efektiseinä ei tarkoita vain maalattua seinää vaan tehosteena käytetään myös tapetteja, struktuuripintoja ja kuviointeja. Etenkin struktuuripinnat ovat nyt kovassa huudossa. 

– Tehosteseinän idea madaltaa kynnystä käyttää muitakin värejä kuin valkoista. Kun yksi seinä on jotain muuta, saattaa syntyä ajatus muidenkin seinien maalaamisesta, Raike sanoo.

Rautakeskon visual manager Päivi Slotte-Laitinenkin näkee tehosteseinien suosiossa muutoksen.

– Efektiseinä on edelleen voimissaan, mutta sen ajatus on muuttumassa. Tehosteseinä tehdään nyt mihin vain, yhä useammin hyvin kapeaankin seinään lisäämään tilan kiinnostavuutta.

Perinteisesti tehosteseinän paikka on ollut ehjällä seinällä, jota oviaukko tai ikkunat eivät riko. Nyt kirjoittamattomia sääntöjä voi rikkoa rohkeastikin. 

Lue myös:

    Uusimmat