Vieläkö muistat Robertinon?

Vuonna 1960 Robertino Loreti oli 13-vuotias roomalainen koulupoika, joka lauloi asiakkaiden iloksi Piazza Esedralla sijaitsevassa kahvilassa. Nuoresta pojasta tuli sattuman kautta tähti yhdessä yössä.

Tanskalainen tv-tuottaja Volmer Sörensen oli seuraamassa Rooman olympiakisoja. Ollessaan eräänä päivänä kävelyllä kaupungilla, hän näki suuren ihmisjoukon pysähtyneen kuuntelemaan pientä poikaa, joka lauloi uskomattoman kauniilla äänellä napolilaisia kansanlauluja.

Volmer Sörensen kutsui Robertinon Tanskaan, missä tämä esiintyi suositussa TV i Tivoli -ohjelmassa. Ohjelma nähtiin kaikissa Pohjoismaissa, ja Robertinon esiintyminen oli valtava menestys. Hänestä tuli sananmukaisesti tähti yhdessä yössä.

Seuraavana vuonna nyt jo kaikkien tuntema Robertino esiintyi Turun messuilla elokuussa. Suosion suuruutta kuvastaa se, että 5000 hengen messuteltta myytiin loppuun neljänä iltana!

Ääni lumoaa yhä

Robertino palasi takaisin Turkuun 49 vuotta myöhemmin, kun matkailu- ja kongressitoimisto Turku Touring kutsui tähden esiintymään kaupunkiin.

Kutsuvierasyleisö sai nähdä ja kuulla edelleen upeasti laulavaa Robertinoa, joka kertoi samalla muistavansa vielä hyvin nuo legendaariset Turun-keikat.

Äänenmurros vei lapsitähden pois julkisuudesta 1960-luvun puolivälissä, mutta muutaman vuoden poissaolon jälkeen Robertino Loreti loi uuden uran monipuolisena viihdyttäjänä Italiassa ja erityisesti monissa Itä-Euroopan maissa.

Nyt 64-vuotias Robertino on kolmen lapsen isä ja kahden lastenlapsen isoisä. Esiintymisiä hän jatkaa edelleen ja levyjäkin ilmestyy säännöllisin väliajoin.

Studio55/Markku Veijalainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja