Vieläkö Jussi Jokinen voisi murtautua Leijoniin? Jukka Jalonen: ”Hieno juttu Liigalle, Suomi-kiekolle ja Kärpille”

Pitkältä NHL-kierrokselta Ouluun paluumuuttanut Jussi Jokinen on kevään Liiga-peleissä mielenkiintoinen seurattava myös Leijonien valmennusjohdolle.

35-vuotiaan Jokisen NHL-ura tyssäsi viime kesään, kun koeaika Detroit Red Wingsin leirillä ei tuottanut uutta sopimusta. Viime kaudella hän edusti peräti neljää NHL-seuraa.

Nyt Jokinen kuitenkin palaa Sveitsin kautta Oulun Kärppiin, jota hän edusti junioreista liigamestaruuksiin asti. Useita arvokisamitaleita Leijonissa saavuttanut Jokinen kiinnostaa myös maajoukkueen nykyjohtoa.

Olisiko Jokisesta vielä Leijonien MM-kisapelaajaksi, manageri Jere Lehtinen?

– No aikahan sen näyttää. Sinänsä hieno homma, että tulee Suomeen ja valitsi Liigan, Lehtinen vastaa.

– Tietenkin harmi hänen kannaltaan, ettei tullut NHL:ään enää sopimusta mihinkään, mutta nyt kun pääsee tuohon pelaamaan, ja katsotaan miten menee, niin kevät tosiaan sitten näyttää.

Lehtinen nostaa vastaavaksi esimerkiksi toisen kärppäikonin Janne Pesosen, joka murtautui viime vuonna lopulliseen MM-ryhmään ja on jälleen mukana, kun Leijonissa taistellaan kisapaikoista Ruotsin EHT-turnauksessa.

– Jussihan on hyvä pelaaja, ja ikä on vain luku. Ei koskaan tiedä, mitä voi tapahtua. Nytkin meillä on Janne Pesonen tässä turnauksessa. Kokenut kaveri, ja otti viime vuonna kisapaikan itselleen. Kaikki on mahdollista, Lehtinen pyörittelee.

Jalonen: Kokemusta välillä aliarvioidaan

Jokinen pelasi Jukka Jalosen edellisellä päävalmentajakaudella kahdet MM-kisat ja teki niissä kaikkiaan seitsemän maalia. Jalonen näkee konkarin Suomeen palaamisen kaikkien kannalta hyvänä asiana.

– Hienoa, että saadaan Jussin tasoinen pelaaja Liigaan. Sehän on loistava juttu koko liigalle, Suomi-kiekolle ja Kärpille varsinkin. Välillä kokemustakin vähän aliarvioidaan eikä arvosteta niin paljon, Jalonen toteaa.

– Arvostan kaikkia pelaajia riippumatta siitä, että onko ikää 18 vai 38, jos vaan hokkari liikkuu ja peli kulkee, hän jatkaa.

Liki tuhannen NHL-ottelun kokemuksen saaminen pukukoppiin palvelee parhaalla tavalla myös niitä, jotka vasta ovat haaveilemassa siirtymisestä Pohjois-Amerikkaan. Tähän kategoriaan kuuluu esimerkiksi nyt Leijoniin mukaan valittu nuorten maailmanmestari Rasmus Kupari.

– Se on selvää, että ainakin ne pelaajat, jotka saavat olla samassa joukkueessa kuin tällainen huippupelaaja, kuten esimerkiksi Jussi, niin kyllähän he pystyvät ottamaan oppia siitä, miten sitä arkea toteutetaan päivittäin. Miten valmistaudutaan peleihin ja treeneihin. Iso arvo siellä (Oulussa), mutta uskon myös, että koko Liigalle, Jalonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat