Vielä ehdit: Tee veroilmoitus ajoissa – vältät ruuhkahuiput!

Esitäytetyn veroilmoituksen viimeiset täyttöpäivät – joko 7.5. tai 14.5. – lähestyvät. Verohallituksen ylitarkastaja neuvoo välttämään ruuhkaisimmat päivät, jolloin verkkopalvelu voi toimia jähmeämmin.

Tiistaina 7. toukokuuta 2013 on ensimmäinen jättöpäivä esitäytetyn veroilmoituksen korjauksille. Toinen jättöpäivä on viikkoa myöhemmin, tiistaina 14. toukokuuta. Kahdelle päivälle porrastettu korjausten jättäminen helpottaa Verohallinnon ruuhkaa. Oman jättöpäivänsä näkee esitäytetystä veroilmoituksesta.

Vuoden 2008 keväällä verohallinto otti käyttöön verkkopalvelun, jonka avulla muutokset saa tehtyä netissä. Ensimmäisenä vuonna pystyi netissä ilmoittamaan vain matkakulut, kun nyt toiminnot ovat jo huomattavasti runsaammat.

Ruuhkaisimmaksi jättöpäiväksi on muodostunut toiseksi viimeinen päivä ennen viimeistä mahdollisuutta. Viime vuonna viimeisten päivien aikana noin 50 000 suomalaista kävi tekemässä muutoksensa palvelussa.

– Palvelu on toiminut hyvin, mutta toki toivomme, että asiakkaat toimisivat ajoissa. Palvelu saattaa olla ruuhkahuippuna hitaampi. Ei ole hyvä jättää aivan viime tinkaan muutoksia, opastaa ylitarkastaja Raija Myllys-Kauppinen Verohallinnosta.

Vuonna 2013 torstaihin 2. toukokuuta mennessä verkkopalvelussa korjauksen tehneitä on ollut jo 200 030. Tämä on 10 prosenttia enemmän kuin vuonna 2012 samaan aikaan.

Tee veroilmoitus verkossa: vero.fi/veroilmoitus


Lue myös:


(MTV3 / Jenni Junkala)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja