Videovinkki: Näin teet utuisen silmämeikin

Onnistuneen silmämeikin teko vaatii aikaa ja harjoittelua. Katso mallia, kuinka kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher loihtii upean utuisen silmämeikin – alta löydät myös yksityiskohtaiset neuvot meikin tekoon.

Silmämeikin teko vaatii harjoittelua sekä sen, että tunnet silmän rakenteen kuin omat taskusi, ja että sinulla on oikeat välineet.

– Meikin teko on tarkkaa hipsuttelua, kauneuden asiantuntija Tarja GallacherLumenelta kuvailee.

– Ennen meikin tekoa muista aina rasvata iho. Ideaali on, että meikin alla on vähintäänkin seerumi.

Näin loihdit utuisen silmämeikin – katso alta ohjeet

1. Pohjusta hyvin

Silmämeikissä on tärkeintä, että se on pohjustettu hyvin, jotta esimerkiksi luomiväri pysyy paikallaan. Hyvin tehty pohjustus kiinnittää silmämeikin ja pitää rasvoittumisen kurissa: luomi rasvoittuu ja öljyyntyy räpsytellessämme silmiä, mikä liottaa ja kasaannuttaa silmämeikkiä.

Vinkki: Kasvoille ja silmäluomille on myös suunniteltu eri pohjustustuotteet. Kasvoille tarkoitettu pohjustustuote tasoittaa ihonpintaa, kun taas silmänpohjustustuote säilyttää luomivärin selkeänä ja vastalaitetun näköisenä. Silmänpohjustustuotetta voi käyttää myös huulipunan alle, mikä estää huulipunan leviämistä.

– Meikkivoidetta ja puuteria voi käyttää myös luomelle, mutta en suosittele levittämään kasvojen pohjustustuotetta lähelle silmää, Gallacher vinkkaa.


2. Valokynää kulmaluulle

Valokynä on erinomainen tuote kulmaluulle. Levitä valokynää ensin kynällä ja sitten taputtelemalla sormin. Älä laita valokynää vielä silmän alapuolelle, sillä luomivärin karistessa joudut kuitenkin putsaamaan silmänalusta. Lisää valokynää alaluomelle vasta lopuksi. Osaatko käyttää valokynää oikein? Opettele!

3. Puuteri viimeistelee pohjustuksen

On tärkeää puuteroida myös luomi, mikä kiinnittää pohjustuksen – onnistunut pohjustus antaa meikille kestoa. Puuteri on myös tärkeä työkalu työstämisen kannalta:

– Jos nihkeälle luomelle levitetään puuterimaista luomiväriä, se jämähtää, eikä sitä voi häivyttää – voidemaisella luomivärillä häivytys vielä onnistuisi, Gallacher kuvaa.


4. Luomivärillä pehmeyttä ja utuisuutta

Metallinsininen väri tuo nopeasti ilmettä katseeseen, lila sävy tuo syvyyttä. Helposti työstettävä luomiväri tekee lopputuloksesta pehmeän ja utuisen.

Vinkki: Suomalaisiin, vaaleisiin vesisilmiin kuten sinisiin ja vihertäviin silmiin kaikki lilat ja luumun sävyt toimivat erittäin hyvin: valitse luomiväri silmiesi sävyn mukaan

Vaaleaa luomiväriä levitetään luomen liikkuvalle osalle ja kulmaluulle, sekä ohuelti alaluomelle. Rajaa yläripsirajan juuri tummalla kuten metallinsinisellä luomivärillä käyttäen litteää, viistopäistä sivellintä.

Käytä superpehmeää sivellintä tumman, esimerkiksi lilan sävyisen luomivärin häivyttämiseen: pyörittele sivellintä luomivaon kohdalla, jotta lopputuloksesta tulisi pehmeä. Lisää luomiväriä siveltimellä tai meikkikynällä myös pehmeästi alaluomen ulkoreunaan.

Muista, että luomiväri karisee herkästi ja eritoten tumma luomiväri erottuu.

Vinkki: Jos teet luomivärin ensin, meikkikynä tarttuu paremmin. Saat tehtyä halutessasi vahvemman rajauksen jälkeenpäin esimerkiksi eyelinerilla.

Korjaa karisseet meikit pumpulipuikolla ja esimerkiksi silmänympärysvoiteella. Lopuksi raikasta meikki paikkailemalla pohjaa. Ihana kuulaus on nyt muotia: levitä ohut meikkivoide sormin.


5. Rajaus vaatii tarkkuutta

Silmämeikki saa voimansa rajauksesta, jonka avulla meikki suorastaan herää henkiin.

Terästä ripsentyveä lisäämällä vähän mustaa kynää päälle. Rajauksessa on tärkeää, että se tehdään tarkasti ripsen tyveen, ettei paljasta ihoa eli tyhjiä aukkoja jää mascaran, ripsien ja ripsityven väliin.

– Meikkikynä on oiva työkalu, sillä pehmeän kynän jälkeä voi työstää iholla, jolloin lopputulos ei ole terävä, vaan pehmeä, Gallacher kuvailee.


6. Ripset oman maun mukaan

Muista taivuttaa ripset ennen kuin lisäät mascaran: näin saat kauniisti kaarretut ripset, jotka erottuvat. Valitse mascara oman makusi mukaan: haluatko pitkät, tummat vai tuuheat ripset.

7. Kulmat luonnollisina

Viimeistele meikki laittamalla kulmat: korosta ja terästä kulmien korkeinta kohtaa kulmakynällä, mikä antaa kolmiulotteisuutta ja ryhtiä lopputulokseen. Kulmakynällä piirretään ihoon, karvan suuntaisesti, sillä väri ei tartu karvoihin. Kulmavaha puolestaan tarttuu.

Vinkki: Vältä liian punaista kynää! Harmaanruskea sopii useimmille: Näin valitset oikean sävyisen kulmakynän


8. Sisärajaus tuo silmät esiin

Lisää lopuksi halutessasi tummaa kajal-kynää alasisäluomeen tuomaan katseeseen lisäefektin.

Teksti: Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Video: Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat