Videospesiaali: Kaikki Markku Alénin rallitestit Teknavissa

Markku Alén pääsi muistelemaan Dakar-rallia kilpakuorma-auton ratissa Teknavin 11. kauden seitsemännessä jaksossa (ensiesitys 27.4. klo 22.40 MTV3). Vauhtikaksikkomme on tutustunut kattavasti rallin maailmaan myös aikaisemmin.

Rallilegenda Markku Alén on päätynyt Teknavin kanssa testaamaan monipuolisesti erilaisia ralliautoja. Välillä on oltu Italiassa legendaaristen autojen ratissa ja välillä Ranskassa ja Puolassa uutuuksien äärellä. Onpa mukaan mahtunut hauskuuttelua muuan Gigi Gallinkin kanssa.

Alla on koostettuna Teknavin vauhtikaksikon rallitarinat.

---

San Remo Rally, osat 1–5 (Teknavi 4. tuotantokausi, 2012)

Teknavi kutsuttiin mukaan aikamatkalle nautiskelemaan vanhoista legendaarisista ralliautoista San Remon maisemiin. Markku pääsee todella muistelemaan omien kulta-aikojensa menopelejä. Mukana myös suomalainen rallilegenda Juha Kankkunen.

Markku Alén, Gigi Galli ja Mitsubishi Lancer Evo IX (Teknavi 8. tuotantokausi, 2014)

Markku Alén päätyy italiassa niin ikään rallia aikoinaan ajaneen Gigi Gallin vieraaksi. Markku ei tunnetusti tykkää istua pelkääjän paikalla, mutta tällä kertaa se hetki koittaa kirjaimellisesti.

Volkswagen Polo R WRC, osat 1–2 (Teknavi 8. tuontatokausi, 2014)

Teknavin vauhtikaksikkomme pääsi Volkswagenin vieraaksi Puolaan testaamaan tämän päivän WRC-autoa. Kouluttajana toimii kaikille rallia seuraaville suomalaisille tuttu Jari-Matti Latvala.

Neste Oil Rally Helsinki Battle (Teknavi 8. tuotantokausi, 2014)

Markku Alén oli mukana osallistumassa Helsingissä järjestettyyn yleisölle avoimeen rallitapahtumaan, jossa legendat asettuivat samalla viivalle nykykuskien kanssa. Tottakai Teknavi oli mukana seuraamassa oman miehen menoa.

Citroën DS3 WRC, osat 1–2 (Teknavi 8. tuotantokausi, 2014)

Alén tutustuu Ranskassa kattavasta Citroënin rallitallin toimintaan. Kokemuksen huipentaa mahdollisuus päästä ajamaan Citroën DS3 WRC:llä, mutta tätä ennen Markun on hypättävä Citroënin tehdaskuski Kris Meeken kyytiin.

Rallylegend, osat 1–4 (Teknavi 9. tuotantokausi, 2015)

Markku Alén on osallistunut monena vuonna peräkkäin Italiassa järjestettävään Rallylegend-tapahtumaan. Kaksikko Alén-Kivimäki on hoitanut homman niin sanotusti kotiin Markun ralliaikojen ehdottomalla suosikillaan Lancia 037.

Ralli-Minillä Jyväskylässä (Teknavi 10. tuotantokausi 2015)

Markku pääsi muistelemaan ralliuransa aktiiviaikoja legendaarisen ralli-Minin ratissa Jyväskylän sorateillä. Luonnollisesti vauhtikaksikko halusi myös kokeilla, miltä legendaarinen konepelti pystyssä ajaminen tuntuu.

Lue myös:

    Uusimmat