Videospesiaali: Historian nopein Range Rover ja Markku Alén – ”Onneksi tehdään nyt vaan tv-ohjelmaa”

Teknavin tv-ohjelman keväällä esityn yhdeksännen tuotantokauden viimeisenä testikaluna oli historian nopein ja tehokkain Land Rover -malli, Range Rover Sport SVR.

Auto on niin tehokas maastossa ja radalla, ettei ihmekään, että kaikkien aikojen nopein "Lantikka" on ollut itsensä James Bondin käytössä uudehkossa Spectre-elokuvassa. Mutta mitäpä Range Roverista tuumi Teknavin ikioma koti-Bond Alén 037?

– En osaa oikein sanoa, mikä tämän tyyppimerkki on, Markku ihmetteli ja jatkoi tärkeää pohdintaansa:

– Onko tämä nyt sitten katumaasturi, maasturi vai maastoajoneuvo. Ei voi olla mikään näistä. Tällaiselle pitäisi keksi ihan oma nimensä.

Katumaasturiksi ei Range Roveria ihan hevillä uskoisi näitä tyrmääviä teknisiä tietoja katsellessa: teho 405 kW / 550 hv, vääntö 680 Nm, kiihtyvyys 0-100 km/h 4,7 s, huippunopeus 260 km/h ja kokonaishinta kaikilla herkuilla 267 181,03 €.

Alastaron moottorirata oli jälleen kiintopiste Teknavin Range Rover -testissä. Mutkat olivat ehkä liiankin tiukat isomassaiselle autolle, mutta auton aggressivisuus tuli kyllä testattua. Näyttävinä yksityiskohtina mainittakoon yksi selkeimmistä Teknavin näkemistä tuulilasinäytöistä. Auton vauhtilukemat näkyy takapenkille asti.

Mutta vielä piti testata maasto-ominaisuudet. Teknavin kuvauskalusto raahattiin Alastaron moottoriradan lisäksi vieressä sijaitsevalle motocross-radalle. Radan omistaja Tero Tupala oli ihmeissään.

– No, ei tällä santaradalla ole ennen ajanut kuin motocross-vehkeet.

Joten ei muuta kuin nokka turpeeseen. Eikä jäänyt jossiteltavaa. Asvalttikiitäjä, joka menee liukkaasti juuri siellä missä se on syntynyt – eli maastossa.

– Uskomaton auto. Tää alkaa vaan olla jo niin hienoa auto, ettei kukaan uskalla lähteä tällä enää hiekalle. Onneksi tehdäänkin nyt vaan tv-ohjelmaa, Alén kuittasi.

Katso alta kaksiosainen videotarina Markku Alénin Range Rover Sport SVR -testistä.

Lue myös:

    Uusimmat