Video: Tulevaisuus on täällä – leijulauta on totta!

Autovalmistaja Lexus on tehnyt jokapojan unelmista totta. Ilmassa leijuva lauta oli Paluu tulevaisuuteen elokuvassa saavuttamaton unelma, mutta nyt se on muuttumassa todeksi.

Ihan vielä leijulauta ei ole kuitenkaan kaikkien saatavilla, mutta se on kuitenkin mahdollista. Leijulauta leijuu vain erityisesti sille rakennetulla, magneettisella skeittiradalla ja jopa veden päällä.

Videolla skeittava ammattiskeittaaja Ross McGouran kertoo skeittikokemuksestaan leijulaudalla.

– Olen rullalautaillut viimeiset 20 vuotta, mutta kun kitka on pois pelistä, tuntuu kuin olisin joutunut opettelemaan täysin uuden taidon, etenkin asennon ja tasapainon osalta. Leijulaudan ohjaileminen on ihan uusi kokemus.

Lexuksen leijulautateknologia sisältää kaksi kryostaatti-yksikköä, joissa erittäin johdannainen materiaali on pystytty säilömään nestemäiseen typpeen. Lauta asetetaan käytön ajaksi magnetisoidun radan yläpuolelle. 

– Radan luoma magneettikenttä on itse asiassa "jäädytetty" laudan johtimiin ja näin laudan ja radan välillä säilyy rako – ja lauta siis leijuu. Tästä syntyvä voima on riittävän suuri, jotta lauta kykenee kannattalemaan lautailijaa, joka voi vaikkapa hypätä laudalle, Dr. Oliver de Hass, Evicon toimitusjohtaja selittää leijulautateknologiaa.

Lähde: Lexus


 

Lue myös:

    Uusimmat