VIDEO: Tätä tanssinaloittajat pelkäävät eniten

Tanssista hyvinvointia keholle ja mielelle 24:30

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleen tanssinopettaja Satu “Sutu” Markkasen mukaan tanssiharrastusta aloittaessa yleisimmin pelätään sitä, ettei osata. Itseluottamuksesta on pulaa.

– Ei uskota siihen, että voi oppia aikuisenakin. Vanha sanonta 'vanha koira ei enää uusia temppuja opi', ei kyllä pidä paikkaansa, koska kaikki oppivat jollain lailla tanssimaan, tanssinopettaja ja Bailatino-tanssin kehittäjä Satu Markkanen nauraa.

Vaikkei maailmanmestariksi enää tähdättäisikään, on tanssi Satun mukaan harrastuksena aina loistava. Taitolajeissa kehitytään aina eikä olla koskaan valmiita, Satu muistuttaa.

Rytmin löytäminen voi olla joillekin toki vaikeampaa. Satu ei kuitenkaan vaipuisi epätoivoon, sillä hänestä jokainen voi oppia kuuntelemaan musiikkia ja löytämään rytmiä sen kautta.

– Lohdutan aina niitä, joilla on vähän vaikeampaa, että kuuntele paljon musiikkia, mene siihen musiikin maailmaan, niin kyllä se vähitellen aukeaa.

Iän karttuessa kehon koordinaatiokyvyn ylläpidon merkitys korostuu, ja Satu kiinnittääkin tähän huomiota tunneillaan. 

 – Lihaskunto on asia, mitä sinulla täytyy olla, mitä vanhemmaksi tulet – että pysyt suorassa ja pystyt ylipäätään toimimaan. 

– On ollut mahtava nähdä, että kun ihmisillä lihaskunto paranee, venyvyys paranee ja yleensäkin liikkuvuus paranee, ja kun uskalletaan liikkua rohkeasti, miten yhtäkkiä ryhti muuttuu, Satu kehuu.

Mitä tanssi voi tehdä itsetunnolle? Miksi tanssitunnit ovat mainioita paikkoja vastakkaisen sukupuolen tapaamiseen? Katso Satu Markkasen koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat