Video: Suomiräpin eläkeläinen näytti nuorille mallia – legendaarisella J.A.K:lla yhä riimit hallussa

Legendaarinen J.A.K. näytti riimittelyn mallia 2:32

Suomalainen yhtye Damn the Band julkaisi vuonna 1991 Suomen ensimmäisen englanninkielisen rap-albumin.

Silloin suomiräppi oli kaikkea muuta kuin kansan suosiossa ja artisteja pitikin lajin parissa lähinnä intohimo. Damn the Bandin keulahahmo J.A.K. (Riku Kerminen) näytti viikonloppuna Helsingin Kalliossa, miten riimittely onnistuu pari vuosikymmentä myöhemmin.

80- ja 90-luvuilla suomiräppiä ensimmäisten joukossa tehnyt Damn the Band ei ole isolle yleisölle se tutuin nimi, mutta yhtyeen merkitys monelle myöhemmän sukupolven suomiräppärille on merkittävä.  

Damn the Bandin J.A.K. oli yksi suomiräpin vaiheita esittelevän Kädet ilmaan -valokuvanäyttelyn avajaisvieraista helsinkiläisessä tapahtumapaikassa Ruplassa.

– Siihen aikaan (80-90-luvuilla) suomiräppi oli sitä, että jos näkyi MTV (Music Television), sieltä katottiin mallia ja kuunneltiin levyjä. Tosin siihen aikaan ei saatu edes LP-levyjä kunnolla Amerikasta. Muutamia hassuja tuli, joista katsottiin mallia ja yritettiin sotkea niihin omia sanoituksia. Mä oon joskus löytänyt kaapin pohjalta niitä vanhoja sanoituksia, niin on ollut pokassa pitelemistä, J.A.K. kertoi.

Yleisön pyynnöstä J.A.K. suostui riimittelemään muutaman nykypäivän rap-artistin ohella. Katso videolta, miten legendaarisella artistilla meni.

KÄDET ILMAAN - Suomiräppiä 1986-2015 -valokuvanäyttely Helsingin Ruplassa 8.7.-30.7.2015

Lue myös:

    Uusimmat