Video Pariisin iskujen päätekijän pidätyksestä julki – useita laukauksia ja kiinniotto

Näin poliisi pidätti Pariisin iskuista epäillyn Salah Abdeslamin 1:58

Ranskalainen iTélé-kanava on julkaissut videon, missä näkyy viime perjantainen poliisioperaatio, joka päättyi Pariisin iskujen pääepäilty Salah Abdeslamin pidätykseen.

Videolla Brysselissä Molenbeekin kaupunginosassa poliisi odottaa rakennuksen ulkopuolella valmistautuen operaatioon. Videolla kuuluu myös useita laukauksia ja poliisi ampuu myös yhtä pakenevaa miestä, ilmeisesti Salah Abdeslamia kohti. iTélén videon mukaan ammuttu mies loukkaantui.

Videolla on mukana myös still-kuvia pidätyshetkestä. Belgian poliisin erikoisjoukot pidättivät viime perjantaina yhteensä neljä ihmistä, joista kaksi videolla näkyviä.

Kuukausien pako päättyi

Pariisin terrori-iskujen pääepäiltynä pidetyn Salah Abdeslamin, 26, kuukausien pakomatka päättyi perjantaina, kun Euroopan etsityin mies pidätettiin poliisin ratsiassa.

Ranskan poliisin mukaan Salah Abdeslam haavoittui pidätyksen yhteydessä jalkaan.

Abdeslamin jäljille päästiin, kun hänen sormenjälkiään löytyi asunnosta, jonka poliisi ratsasi alkuviikosta Brysselistä. Ratsiassa ammuttiin yksi epäilty ja kaksi pääsi pakoon.

Abdelslamin tiedettiin paenneen iskujen jälkeen Brysseliin, mutta hänen etsinnöissään ei edistytty, ja miehen epäiltiin muun muassa paenneen Syyriaan.

Lue myös:

    Uusimmat