Video: Palkitun maskeeraajan taidonnäyte – näin syntyy järisyttävän karmea Sugar Skull -meikki

Meikkaaja-maskeeraaja Emma Räsänen loihti karmivan upean Sugar Skull -meikin, jossa yhdistyvät salakavalalla tavalla kauneus ja rumuus. Katso pikakelauksella, miten ammattilainen loihtii upean maskeerauksen.

Halloweenin kolkutellessa ovella moni kauhun ystävä on enemmän kuin innoissaan.

Maskeerauksen ammattilaissarjan SM-kilpailun 2015 voittanut Emma Räsänen, 31, loihti karmaisevan upean tehostemeikin, jota kauhun ystävät sekä maskeerauksesta innostuneet voivat ihailla ja kenties löytää inspiraatiota omiin luomuksiinsa.

– Lopputulos tulee olemaan yhdistelmä zombieta ja Sugar Skullia, jossa yhdistyy kaksi hyvin perinteistä, tällä hetkellä hyvin haluttua halloween-lookia, Räsänen kertoo.

– Mielenkiinto tulee siitä, että kaksi perinteistä kauhulookia yhdistyy yhteen työhön: siinä toistuu ruma sekä kaunis puoli, yhdessä.

Sugar Skull – alku ja loppu

lähtötilanne
emmaräsänen

Lähikuvaa Sugar Skull -meikistä

Emma Räsäsen loihtima Sugar Skull -meikki.
Copyright: MTV Lifestyle. Photographer: Katri Koskinen.
Emma Räsäsen loihtima Sugar Skull -meikki.
Copyright: MTV Lifestyle. Photographer: Katri Koskinen.

Työ tekemiseen kului alusta alkaen reippaasti yli kaksi tuntia. Työ aloitettiin jo omalla työhuoneella ja suoritettiin loppuun Pöllölaaksossa.

Kauhua ja ruhjeita – mistä inspiraatio?

Emma Räsänen kertoo suhtautuvansa intohimoisesti työhönsä, mutta eritoten kauhumaskien teossa hänen kykynsä pääsevät loistoonsa. Työnsä puolesta Emma loihtii myös realistisia ruhjeita ja vammoja, joiden teko vaatii erityistä paneutumista.

– Käytän paljon aikaa siihen, että tutustun aitoon materiaaliin aidoista onnettomuuksista. Saan myös paljon konsultaatiota terveydenhuoltoalan ammattilaisilta, Räsänen kertoo.

Aidon veren näkeminen puistattaa herkäksi paljastuvaa Emmaa eivätkä kauhuelokuvatkaan kuuluu missään nimessä hänen mielitiettyihinsä.

– Mutta kun tutkii oikeita tapauksia, pelon pystyy sulkemaan pois mielestä, ja keskittymään ainoastaan siihen, miten toteuttaisit sen (ruhjeen): millaisia värejä siinä on, miten värit häivyttyvät? Minkä takia se on tuon näköinen jos se on kolme päivää vanha haava, miksi se on tuon näköinen jos se on kaksi viikkoa sitten tapahtunut haava, Räsänen kuvaa.

Lopputulos: Meksikolaisen pääkallon ja zombien yhdistelmä

Lue myös:

    Uusimmat