Video: Ovatko suomalaiset festarit jo liian kalliita? Näin vastaa promoottori

Suomalaiset rockfestarit ovat jopa kolme kertaa ulkomaisia edullisempia 19:17

Suomalaiset ovat festivaalikansaa, mutta miten festareiden lippujen hinnat vertautuvat muihin maihin? 

Lukuisten suomalaisfestareiden promoottori Timo Isomäki vieraili tiistaiaamuna Huomenta Suomessa keskustelemassa suomalaisten festareiden tilasta ja lippujen hinnoista. 

Isomäen luotsaama Himos Juhannus järjestettiin viime viikonloppna, ja hänen mukaansa se oli onnistunut sateisesta säästä huolimatta. Himoksella on panostettu tapahtuma-alueen parantamiseen sekä kattamiseen.

– Koko kenttä on asfaltoitua kenttää ja vedet ohjataan viemäreihin. Totta kai löytyy vielä paikkoja, mihin mutaa pääsee syntymään ja leirintäalueet on varmasti yksi sellainen paikka, mutta ei se festivaalitunnelmaa pääse pilaamaan. Kyllä kansa juhlii aidosti ja mukavasti juhannuksena, Isomäki kuvailee.

Hänen mukaansa festarikansa osaa myös nykyään vaatia tiettyjä palveluita ja tiettyä tasoa. 

– Asiakkaatkin on ammattimaistuneet. Osataan varautua tilanteisiin, ollaan aktiviisesti mukana tapahtuman järjestelyissä, annetaan palautetta. Yhteistyö on kehittynyt hirvittävän paljon ja siitä on saatu pontta.

Festarilippujen hinnat ovat kallistuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana huimasti, ainakin tavallisen festarikävijän näkökulmasta. Festaripromoottori Isomäki kuitenkin uskoo suomalaisfestarien olevan hintatasoltaan huomattavasti esimerkiksi muita Euroopan maita halvempia.

– Kyllä me edullinen festivaalimaa ollaan. Jos verrataan mihin tahansa kansainväliseen, meidän kokoluokan tapahtumaan niin lipun hinta Euroopassa on kaksin- tai kolminkertainen. Toki artistimäärät on isompia ja on ehkä vielä suurempia meganimiä, mutta ihmisiäkin on lähettyvillä enemmnä. Ei me kallis festivaalimaa missään tapauksessa olla, Isomäki linjaa.

Miksi Isomäen mielestä Suomessa on liikaa festivaaleja? Entä minkä bändin nousu on jäänyt erityisesti hänen mieleensä? Katso video. 

Lue myös:

    Uusimmat