Mainos

Video: Nälkäpäivä-keräys käyntiin aamupuurolla – presidentti mukana keräämässä

Nälkäpäivä-keräys polkaistiin tänään käyntiin muun muassa Helsingissä presidentti Tarja Halosen kanssa.

Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, ja varat käytetään muun muassa pakolaisten auttamiseksi maailmalla ja Suomessa. 

Halonen sanoi toivovansa, että ihmiset auttavat heikosta taloustilanteesta huolimatta. Pakolaiskeskustelun rajuus hätkähdytti häntä aluksi.

– Se oli aluksi shokeeraavaa, kun ihmisille tuli päällimmäisenä pelko- ja paniikkireaktio, mutta toisaalta se on aika inhimillistä.

Alkureaktioiden jälkeen keskustelu on Halosen mielestä mennyt maltillisempaan suuntaan.

– Sellaisetkin kunnat, jotka aluksi suhtautuivat täysin kielteisesti, ovat muuttaneet kantaansa. Arvelen kuitenkin, että sitten kun meillä on vielä nykyistä pahempi tilanne käsissä, niin tulee niitä puheenvuoroja, että "nyt tämä saa jo riittää".

– Olen puhunut paljon siitä, että kestävän kehityksen yksi puoli on estää joukkomittaisen ihmisten siirtymisen paikasta toiseen. Minusta tuntuu, että tämä tilanne nyt on vasta pitkän prosessin alku – alkusoittoa. Mutta Suomi on yksi Pohjoismaista, kyllä me pystymme asiat järjestämään, sanoi Halonen.

Viime vuonna suomalaiset lahjoittivat Suomen Punaisen Ristin mukaan keräyksessä yli kaksi miljoonaa euroa. Varoilla on SPR:n mukaan muun muassa tuettu Sierra Leoneen rakennettua ebolaklinikkaa sekä autettu Etelä-Sudanin ja Ukrainan konfliktin uhreja.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja