Seitsemäsluokkalainen söi käsidesiä kouluruoan seassa Porvoossa – poliisit ja ambulanssi paikalle

1:51
Katso video: MTV Uutisten simulaatio todistaa, kuinka huonosti käsidesi puree "virukseen"

Porvoolaisessa Linnajoen koulussa sattui eilen lounasaikaan kiperä tilanne, joka aiheutti viranomaisoperaation. 

Porvoon koulutusjohtaja Jari Kettusen mukaan pieni joukko seitsemäsluokkalaisia poikia oli roiskinut toisiinsa käsidesiä koulun ruokalassa maanantaina.

Tilanne johti hänen kertomansa mukaan siihen, että yksi oppilaista päätyi syömään pienen määrän käsidesiä ruoka-annoksensa mukana.

Porvoon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että paikalle kutsuttiin välittömästi ambulanssi.  Ambulanssihenkilökunta tutki oppilaan, joka sai kuitenkin tarkistuksen jälkeen jatkaa koulupäivää normaalisti. 

Kettunen kertoo MTV Uutisille, että paikalle pyydettiin myös poliisi kaiken varalta. 

– Koulu on puuttunut tapaukseen, keskustellut asianosaisten oppilaiden kanssa ja ollut yhteydessä oppilaiden vanhempiin. Poliisi pyydettiin paikalle siksi, että saadaan varmasti selvitettyä, onko tapauksesta syytä tehdä rikosilmoitus. Poliisi ei katsonut sitä tarpeelliseksi, Kettunen kertoo MTV:lle.

"Näin ei saa tehdä"

Koulutusjohtajan tietojen mukaan kyse ei ole ollut rajusta kiusaamistilanteesta tai siitä, että käsidesiä sisältänyttä ruokaa syönyt oppilas olisi haluttu jollakin tavalla myrkyttää. 

– Emme kuitenkaan missään nimessä tahdo väheksyä tätä tapausta. Näin ei saa tehdä, vaikka kyseessä olisikin jonkinlainen leikkimieliseksi tarkoitettu oppilaiden välinen kisailutilanne. On huolestuttava ilmiö, jos nuoret leikkivät tällaisella aineella, Kettunen sanoo.

Kettusen mukaan tiedotteen julkaisemisella haluttiin tehdä myös muut koulut tietoiseksi siitä, että käsidesin väärinkäyttöä saatetaan joutua valvomaan kouluissa.

Koulutusjohtaja kertoo, että ruokansa mukana käsidesiä syönyt poika vietiin kouluterveydenhoitajan pakeille ja asiaa selvitettiin myös Myrkytystietokeskuksen kanssa. Paikalle hälytettiin ambulanssi varmuuden vuoksi.

Uusimaa-lehti: taustalla kiusaamista

Uusimaa-lehden mukaan käsidesiä olisi laitettu oppilaan ruokaan hänen huomaamattaan jo toista kertaa syksyn aikana, aiemmalla kerralla vesilasiin pari viikkoa sitten.

Lehden mukaan tapaus liittyy “koko syksyn jatkuneeseen koulukiusaamiseen”, jossa muun muassa poliisin sosiaaliohjaaja ja koululääkäri ovat olleet yhteydessä oppilaan äitiin.

Koulun rehtori Päivi Outinen kommentoi tapausta Uusimaa-lehdelle sähköpostitse seuraavasti:

– Yksittäisiin oppilaisiin liittyviä asioita käsitellään aina oppilaan ja huoltajan kanssa. Jos oppilas nauttii vahingossa tai tarkoituksella käsidesiä, siihen suhteudutaan vakavasti ja hänet ohjataan terveydenhuollon piiriin.

Koulutusjohtaja Kettunen ei voi vahvistaa Uusimaa-lehden versiota tapahtumien kulusta, mutta hän painottaa koulun tehneen tarpeelliset toimenpiteet maanantaista tapausta koskien.

Porvoon keskustassa sijaitsevassa Linnajoen koulussa opetetaan luokkia 7–9. Oppilaita on noin 550.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja